Stedendriehoek

VVV-tips van de week: Salland Wandelnetwerk

Salland Wandelnetwerk

Hoe mooi is het Sallands herfstlandschap. We kunnen er nu weer volop van genieten en er lekker op uit gaan. Al die mooie routes door bossen, langs velden en door de uiterwaarden zijn te vinden in de Salland Wandelnetwerkkaart.

Er kunnen rondwandelingen worden gevolgd van 2 tot 22 kilometer aan de hand van bewegwijzering. Binnen het wandelnetwerk zijn een aantal streekpaden gemarkeerd. Maar je kunt ook naar eigen inzicht prachtige wandelingen door dit gebied samenstellen. Tussen IJssel en Sallandse Heuvelrug vind je 67 startpunten waar de auto kan worden achtergelaten.

De kaart is verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl

Weerlicht 2023

Op verschillende plekken in de binnenstad van Deventer zijn er van 2 tot en met 5 november elke avond projecties en installaties te zien van kunstenaars, filmmakers en animatoren uit het oosten van Nederland.

Onder het thema Private Space, Public Gaze richt Weerlicht zich dit jaar op binnenruimtes. Denk aan de fysieke binnenruimtes waarin we ons begeven, maar ook aan onze persoonlijke, innerlijke werelden. Via de kunstwerken van deze editie kijk je als bezoeker binnen bij anderen, maar ook bij jezelf.

Extra activiteiten
Donderdagavond 2 november om 19.30 uur wordt Weerlicht feestelijk geopend met een wandeling waarbij een deel van de kunstenaars aanwezig is. De wandeling start bij De Drie Haringen (Brink 55). Vrijdagavond 3 november vinden er om 20.00 uur en om 21.00 uur optredens plaats van Dawn of a New World bij de Bibliotheek Deventer (Stromarkt 18). Ook is gedurende de gehele periode in De Drie Haringen een ‘moving graphic’ te zien van Rik van Iersel die hij maakte in het kader van hanze|art.

Tijden: donderdag, vrijdag en zondag van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 19.00 tot 24.00 uur. Informatiepunt: De Drie Haringen, Brink 55. Meer informatie: www.kunstenlab.nl/agenda/weerlicht2023

Parels

Vrijdag 3 november speelt Marjoline Kampinga haar liederen in het Penninckshuis aan de Brink in Deventer.

De liederen zijn soms pareltjes en zo ook de onderwerpen in de liederen. Ze heeft haar parels uitgezocht en zingt ze achter de piano en met de bariton-ukelele in deze prachtige ruimte. Marjoline zingt liedjes in het Nederlands en het Engels.

Aanvang 13.00 uur. Adres: Penninckshuis, Brink 89 (door de VVV heenlopen). Toegang is gratis, maar een gift wordt gewaardeerd.