Stedendriehoek

VVV-tips van de week: Rondje wandelen of fietsen in Overijssel

Rondje wandelen of fietsen in Overijssel

Ontdek de mooiste plekjes in de regio met Rondje wandelen in Overijssel of Rondje fietsen. Wandel via slingerende wegen, door eeuwenoude dorpen, langs traag stromende rivieren en zandverstuivingen. Of fiets door de mooiste natuurgebieden en prachtige plaatsen als Deventer en Dalfsen.

Zo kan op een prettige manier meer worden geleerd over de geschiedenis en de karakteristieke elementen van het landschap. Maar wandelen en fietsen maakt hongerig. Daarom bevatten de boekjes ook picknickrecepten. Aantal pagina’s per boekje: 80.

Bij de VVV kan ook gratis het Salland Magazine worden opgehaald. De gids staat vol routes, toeristische hoogtepunten en leuke tips in de regio.

Rondje wandelen en Rondje fietsen is verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl en kost 7,95 euro.

Speeldrang

Tijdens Speeldrang in het Burgerweeshuis krijgen jonge lokale makers de mogelijkheid nieuw werk te presenteren, een try-out show te spelen, of voor het eerst voor publiek op te treden.

Allemaal voelen zij een ongelofelijke drang om op het podium te staan en te spelen. Op donderdag 16 mei is alweer de twaalfde editie van dit evenement met de bands TRUT, Helen Jewett en LONA!

Info: Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, entree: 5 euro, aanvang: 20.00 uur.

O Silencio Audivel 

Zaterdag 18 mei klinkt er in de grote zaal van Eicas, tussen de kunstwerken van Leo Erb, muziek uit de Portugese renaissance, bezongen door het ensemble Cantiamo.

Het ensemble bestaat uit acht koorzangers. Zij maken de stilte hoorbaar, waar Erb de stilte zichtbaar maakt. De muziek heeft een sterk meditatief karakter. Steeds in beweging maar ook rustpunten kennend.

Het ensemble treedt twee maal een half uur op: om 14.00 uur en 15.30 uur.

Museum Eicas, Nieuwe Markt 23, entreeprijs museum 12,50 euro.

Deventer Bierfestival

Zaterdag 18 mei is weer het Deventer Bierfestival. Vanaf 15.00 uur kan er weer volop worden geproefd op het Grote Kerkhof.

Het Deventer Bierfestival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Echter, de verkoop van alcohol is alleen toegestaan aan personen boven de 18 jaar. Deelnemers aan het festival kunnen genieten van bieren van meer dan 15 verschillende brouwerijen, elk met hun eigen specialiteit en smaken. Dit evenement is een paradijs voor bierliefhebbers en biedt de gelegenheid om nieuwe bieren te ontdekken en te proeven.