Stedendriehoek

VVV Tips van de Week | Kunstwandeling Eilandje, Deventer Bezet & Bevrijd en IZL Travel

Ontdek Deventer met de tips van de VVV. Iedere week zet zij diverse suggesties op een rij. Deze week: Kunstwandeling Eilandje, Deventer Bezet & Bevrijd en IZL Travel.

Kunstwandeling Eilandje

Je kunt weer op expeditie op het Deventer Vogeleiland. Met een Eilandje-trommel, die je zelf in elkaar zet, ga je goed voorbereid op stap. In de trommel zitten vijf mysterieuze kunstvoorwerpen én informatie over de nieuwe kunstwerken. De kunstwandeling is een aanrader voor families, gezinnen en andere avonturiers die ongeveer een half uur op expeditie willen. De wandeling is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Voor meer informatie over de wandeling kan men kijken op www.deventer.info

Deventer Bezet & Bevrijd 

Beleef het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog in virtual reality! De VR-tour van museum De Waag neemt je mee op een historische reis door de tentoonstelling Deventer Bezet & Bevrijd. De expositie vertelt het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Duitse inval tot de bevrijding door de Canadezen. Dankzij veel film- en geluidsfragmenten, foto’s, kaarten en talloze voorwerpen ervaar je het leven van 75 jaar geleden. Kijk op www.museumdewaag.nl/vr en ontdek de tentoonstelling vanuit huis.

IZI.Travel

Download gratis de IZI.Travel app op je telefoon en maak een stadswandeling door de binnenstad van Deventer. Zoek op de IZI.Travel app ‘Deventer’ en maak een keuze uit één van de vijf routes. Je hoeft je huis er niet voor uit, want vanaf je bank kun je de omgeving zien en dus de route ‘bewandelen’. Zo maak je vanuit huis toch kennis met de historische binnenstad van Deventer.

VVV-Winkel

Voor bij de Kunstwandeling Eilandje is het mogelijk om een leuke botaniseertrommel te kopen. De trommel kost €4,95 en bevat de route, vouwinstructie, informatie over de kunstwerken, de kunstenaars en het overkoepelende thema (Mens/Natuur) en iets leuks van iedere kunstenaar. De botaniseertrommel is te koop bij de VVV-Winkel in Deventer op Brink 89.