Stedendriehoek

VVV-tips van de week Deventer

VVV-tips van de week

Street Art Streets

Het stratenboek van Street Art Streets …inDeventer is vernieuwd en uitgebreid. Nieuw zijn onder andere de murals in het Ludgeruskwartier. De wandel- annex fietstocht langs de schilderingen is nu samengevat in een kleurrijke folder.

Door Street Art worden de verhalen van Deventer verteld. Verhalen over verleden, heden en de toekomst. Op basis van informatie over de plek, van de bewoners van de diverse wijken en van de eigenaar van panden ontwerpen de kunstenaars hun werk. Street Art is tijdelijke kunst op panden in de stad: authentiek, vernieuwend en eigenwijs.

Het boekje kost 3 euro en is verkrijgbaar bij de VVV, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl.

Beklimming Lebuinustoren

Het blijft een topper! Beklim de trappen van de toren voor een geweldig uitzicht. De smalle trap naar de tweede omgang op 46 meter bestaat uit 220 treden. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over Deventer en omstreken.

De toren kan tijdens de zomervakantie dagelijks worden beklommen. Openingstijden: van 12.00 tot 17.00 uur (zondag tot 16.00 uur). Entreeprijs is 3 euro, kinderen tot 12 jaar 1 euro.

Voor groepen zijn beklimmingen het hele jaar mogelijk onder leiding van een gids. Meer info: groepen@vvvvdeventer.nl

Wijnproeverij aan het water

Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools en meestal ook iets bourgondisch: het leven is er goed! Lady Grace organiseert daarom elke donderdag in augustus en september een wijnproeverij op het water.

Tijdens een rondvaart vanuit de jachthaven Deventer met de Lady Grace proef je zes witte of rosé wijnen, terwijl je een prachtig uitzicht hebt op de eeuwenoude stad Deventer en de mooie uiterwaarden. Een onvergetelijke ervaring. Kosten: 35 euro. De tochten zijn van 19.30 tot 21.30 uur.

Informatie en boeken: Jachthaven Deventer, Rembrandtkade 195, 7412 HL Deventer, 0570-448909.

Stadsboerderij de Ulebelt

Ook in de zomervakantie is de Ulebelt open. Als natuur- en milieu-educatiecentrum heeft het veel te bieden. Zo is er op het terrein onder andere een kinderboerderij.

Verder zijn er thematuinen, speelplaatsen en kan een kop koffie of thee worden besteld. In de zomermaanden wordt ijs verkocht en in de winkel zijn leuke kadootjes te koop, alsmede boeken over natuurvriendelijk tuinieren.

De stadsboerderij is geopend van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Adres: Maatmansweg 3, 7425 NC Deventer.