Stedendriehoek

VVV-tips van de week | Deventer

De Collectie NV Bergkwartier
Alle 162 panden en objecten van NV Bergkwartier zijn nu samengebracht in een nieuw jubileumboek. Een boek met meer dan 600 kleurrijke afbeeldingen en teksten over deze monumentale panden.
In het boek staan bekende gebouwen als de Proosdij, de Mariakerk, maar ook De Drie Haringen. De Collectie is geschreven door Henk van Baalen, Baren Jan Schrieken en Sabine Dellink. Bart Ros maakte de foto’s. Voor het boek is gebruik gemaakt van archiefmateriaal van onder meer de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Collectie Overijssel, Gilde Deventer en de eigen collectie van NV Bergkwartier.
Prijs: 29,50 euro, te koop bij VVV Deventer, Brink 89, www.deventerwebwinkel.nl

Deventer Op Stelten, de laatste tips
Deventer staat bijna weer ‘Op Stelten’. Geniet drie dagen lang van toptheater op hoog niveau in de historische binnenstad, van 12 tot en met 14 juli. Op pleinen, in parken, kerken en op kleinere locaties zijn grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland. Wie de drukte even wil ontsnappen, kan relaxen bij muziekfestival Hoogtevrees in Worpplantsoen. Deventer Op Stelten is gratis, voor sommige voorstellingen zijn tickets nodig.
Muziektheater BOT is de zomertheaterhit van dit jaar. NRC selecteerde de voorstellingen die je niet mag missen, waaronder dus ook BRAS van Muziektheater BOT op het braakliggende Senzora-terrein. De muzikale en beeldende taal van een eeuw geleden, toen niemand zich iets aantrok van wat redelijk of betamelijk was. Scoor de laatste tickets via Deventer Schouwburg (€8,50).

Leuk voor de kleintjes
Speciaal voor de jongste bezoekers hebben we een aantal optredens geselecteerd die bijzonder leuk zijn voor kinderen. Onder andere:
• Zeeboenk van Theater FroeFroe; een wervelende, kletsnatte familievoorstelling voor en over (kleine) mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen) in MIMIK (€3,-).

• Coup Coup, Bye Bye van Rake Klappen op de Brink in Bathmen en De Ulebelt in de Vijfhoek. Een micro-revolutie waar Fidel Castro, Garibaldi en Marx nog een puntje aan kunnen zuigen.
Natuurlijk zijn de mobiele voostellingen van Deventer Op Stelten altijd magisch voor de kleine theaterbezoeker.

De laatste tips!
Voor wie ‘m niet op de mat heeft gekregen: de (gratis) festivalkrant is nog op te halen bij de VVV voor meer achtergrondinformatie over de voorstellingen. Het puzzelen kan beginnen, want het blokkenschema staat online. De programmaboekjes met blokkenschema zijn alleen tijdens het festival beschikbaar bij de VVV en de infokiosken op de Brink en het Grote Kerkhof. En… kom op de fiets! Met al die werkzaamheden in de stad ben je echt sneller op de fiets.