Stedendriehoek

VVV-Tips van de Week: De luxe chocoladebox met op de deksel de prachtig geschilderde skyline van Deventer.

Luxe chocoladebox

Terug van weggeweest: de luxe chocoladebox met op de deksel de prachtig geschilderde skyline van Deventer.

De kartonnen box bevat drie repen fairtrade chocolade: melk, puur en melk hazelnoot. Gezamenlijk vormen de wikkels ook de skyline met daarboven de tekst: Groeten uit Deventer. De box is een bewaarexemplaar en kan worden gebruikt voor het opbergen van kleine (dierbare) spulletjes.

Verkrijgbaar bij de VVV-winkel, Brink 89 en via www.deventerwebwinkel.nl. Prijs: 17,95 euro.

De Meezing

Bij De Fermerie kan vrijdagavond weer mee worden gezongen met hedendaagse liedjes en die van weleer met De Meezing.

Met keuze uit meer dan honderd nummers goed zichtbaar op een groot scherm. Deze worden op verzoek gespeeld door Abe Dijkstra en Jules en Michèlle Rambonnet.
Een avond met plezier verzekerd.
Locatie: De Fermerie, Muggeplein 9. Datum: vrijdag 6 oktober 21.00-00.00 uur, toegang gratis.

Hantham Safia Qu4rtet

Vier muzikanten uit drie continenten, die elk hun eigen invloeden meenemen: Arabisch, Westers klassiek, Soedanees, jazz, Balkan, blues, vrije improvisatie en meer. Dit bijzondere kwartet treedt op in de Dorpskerk Bathmen op 8 oktober.

Ze traden onder meer op in het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli/Vredenburg en op festivals in vele kleine concertseries. Het gezelschap bestaat uit: Haytham Safia, Hanneke Ramselaar, Eva van de Poll en Osama Meleegi.

Locatie: Dorpskerk Bathmen, Kerkplein 3, Datum: zondag 8 oktober 15.00 uur, entreeprijs: 17,50 euro, leden 12,50 en jongeren t/m 18 jaar gratis.

Workshop Nul#Niks

In museum Eicas kun je aan het werk met het maken van een eigen Nul-kunstwerk van Hanzewaren die in vroegere tijden over de IJssel werden vervoerd. Voordat je aan het werk gaat, ga je inspiratie opdoen in het museum.

De materialen waar mee wordt gewerkt zijn bijzonder. Het zijn waren die typisch Hanzewaar zijn: henneptouw, zout, vis, granen en hout. Iedereen is welkom: van 8 tot 80 (of ouder).

Locatie: museum Eicas, Nieuwe Markt 23, datum: 8 oktober 14.00-16.00 uur. Prijs: 12,50 euro, inclusief bezoek aan het museum, kinderen en jongeren tot 18 betalen 7,50 euro. Aanmelden: educatie@eicas.nl