Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Dossier Flikken

Met het moordspel Dossier Flikken ontdek je de geheimen van Deventer, ontrafel je mysteries en los je een moordzaak op. Ga op pad wanneer jij dat wilt tijdens deze uitdagende zoektocht door de stad.

De zaak van de Deventer putmoord uit 1972 is nog steeds niet opgelost, maar het boek van Alphons IJssel de Schepper kan hierin verandering brengen. Vlak voor de boekpresentatie wordt de schrijver echter dood aangetroffen bij de Wilhelminafontein. Wie wilde de schrijver voor eeuwig het zwijgen opleggen? De moordenaar uit 1972 of is er een nieuwe moordenaar opgestaan?

Neem het politierapport mee de oude binnenstad van Deventer in, want ‘wie Deventer kent, weet ook de naam van de dader’, aldus IJssel de Schepper. Trek de gangen van de verdachten na, volg de bloedsporen van het slachtoffer en wie weet los je de twee moorden voor eens en voor altijd op…

De wandeling is geschikt voor groepen tot 6 personen. Reken op 2 tot 3 uur wandelen en puzzelen door de stad. Prijs: 27,50 euro. Verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl.

Rambonnet & Friends

Muziek op de Keuken, het enige muzikale tapijt van Deventer, presenteert Rambonnet & Friends.

Het muziekduo, vader en dochter, zullen speciaal voor deze gelegenheid worden vergezeld door enkele muziekvrienden. Allen met een basis van traditionele countrymuziek. Hedendaagse muziek en ook herkenbare nummers uit vervlogen tijden, gecombineerd met eigen songs, zorgen voor een afwisselende muzikale avond.

Vrijdagavond 26 april, 20.30 uur, entree: gratis. Adres: Molenbelt 29A Deventer.

Spelen op de Brink

Spelen op de Brink is uniek in haar soort. Midden op ‘het mooiste plein van Nederland’, Brink in Deventer, wordt er weer twee keer per week een plek gecreëerd waar kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar veilig kunnen spelen.

Onder toeziend oog van ouders en vrijwilligers kunnen kinderen zich twee uur lang vermaken met speelgoed dat zij niet vaak meer tegenkomen. Er zijn vliegende hollanders, hoepels, skelters, hoge bi’s, diabolo’s en nog heel veel meer oud-Hollands en modern speelgoed. In de periode van eind april tot en met september toveren de vrijwilligers iedere woensdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur de Brink om tot levendige speelplaats. (Foto: Spelen op de Brink