Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Deventer in een doosje

Bij de VVV Deventer kun je drie verschillende maten silhourama’s van Deventer krijgen. Dat zijn hele kleine mini-wereldjes uit hout gelaserd, al vanaf de grootte van een luciferdoosje.

Alle artikelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Het grote- en midiformaat zijn verpakt in doosjes die gemakkelijk door de brievenbus kunnen, dus zeker ook leuk om op te sturen. De silhourama in een luciferdoosje kost 8,25 euro, het midiformaat 12,95 euro en het grootste formaat 16,95 euro.

VVV Deventer, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl.

Toren beklimmen

Vanaf nu kan de toren van de Lebuïnuskerk weer worden beklommen. Ga de uitdaging van de 220 treden aan en geniet op 46 meter hoogte van het uitzicht over Deventer en de ommelanden.

De beklimming is mogelijk op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Kaartjes à 3 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen worden gekocht in de kerkwinkel.

Blotevoetenpad

Trap je schoenen maar uit, want het blotevoetenpad bij Buitenpost is weer geopend. 2,5 Kilometer lang door moeras, bamboebos en een wijngaard lopen.

Tijdens het blotevoetenpad ontdek je de natuur op een bijzondere manier. Leer over de beestjes en de kleurrijke bloemen. Een mooie combinatie van plezier en een gelegenheid om te leren en genieten van de natuur.

Het pad is geopend elke vrijdag, zaterdag en zondag. Voor openingstijden, prijzen en mogelijkheden bij Buitenpost, check de website www.bijbuitenpost.nl.

Buitenpost, Rijksstraatweg 17, Twello.

Bijzondere sprekers bij de catch

De catch keert op vrijdag 12 april terug naar het Kunstenlab. Tien sprekers van binnen en buiten Deventer presenteren zich aan de hand van 20 slides van 20 seconden. Creatieve professionals met bijzondere verhalen en spannende concepten krijgen bij catch het podium. Hier lichten de sprekers een tipje van de sluier op over hun fascinaties, inspiratiebronnen en drive.

De deelnemers komen uit de wereld van design, architectuur, fotografie, kunst, muziek en andere creatieve gebieden. De voorlopige sprekers bestaan onder anderen uit artiest Diandra Faye en zij vertelt over de toplines die zij schrijft, inzingt en over de hele wereld gaan. Daarnaast vertelt Isabelle Renate la Poutré, fotograaf en maker van de documentaire ‘Inside Aut’ en winnares van de Cultuurtalentprijs Overijssel 2023, je meer over haar projecten. De catch wordt tweejaarlijks georganiseerd door Kunstenlab en BRUT. Met dank aan Bestwerk voor het ontwerp en drukwerk.

Aanvang: 20.00 uur. Kunstenlab, Havenplein 20, Deventer. Meer informatie: www.kunstenlab.nl.