Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Blauw blauw blauw

Terug van weggeweest… Delfts blauw. Bij de VVV hebben ze een grote collectie blauwe hebbedingetjes. Van sieraden tot vaasjes. Maar ook manicuresetjes, kaarsenhoudertjes, klompjes en tapasschaaltjes. Te veel om op te noemen.

Ben je op zoek naar een leuk cadeau of een typisch Hollands souvenir, dan heeft de VVV voor ieder wat wils in het assortiment. Pure Hollandse gezelligheid, maar dan helemaal van deze tijd en voor elk interieur.

Vierhonderd jaar geleden kwam het eerste Delfts blauw op de markt. En al eeuwenlang wordt deze bijzondere schilderkunst doorgegeven van meesterschilder op leerling. Met als resultaat verrassende designs.

Verkrijgbaar bij VVV Deventer, Brink 89, www.deventerwebwinkel.nl

Anna’s oorlog

Een indrukwekkende voorstelling over kinderen die niet begrijpen waarom ze niet met een buurjongen mogen spelen – over een verzwegen familieverhaal en de verschillende rollen die mensen gespeeld hebben in de oorlog. Een familievoorstellinge (9+) in theater Fazant.

Anna is een meisje van nu. Ze is 11 jaar en woont met haar ouders op een woonboot een eind buiten het dorp. Natuurlijk is ze dolblij als ze in die verlaten uithoek ineens een buurjongen van haar eigen leeftijd krijgt. Maar haar ouders verbieden haar om met die jongen om te gaan. ‘Dat kun je maar beter niet weten’ en ‘Dat vertellen we je nog wel eens’ zijn de dooddoeners. Samen met Borre, de nieuwe buurjongen, gaat Anna op onderzoek uit. Het wordt een speurtocht langs verzwegen familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Datum: woensdag 3 april 16.00 uur, entree 7,50 euro, locatie: theater Fazant, Smedenstraat 254-256.

Shoppen tijdens Ladiesnight

Op vrijdag 5 april is er weer een ladiesnight in De Kuip te Colmschate. Bijpraten met vriendinnen, je zus of je moeder? Gewoon even een lekker avondje weg? Dat kan daar. En naast het shoppen is er natuurlijk ruimte voor een hapje en een drankje.

Deelnemers zijn onder meer: La Loca Fashion met Spaanse mode, kinderkleding Anniek, Team Kappers Deventer en Ibiza Solida met parfum creme. Ook Ellen’s Visagie, Annie Kers, By Celiene, M.O.V.E. zeepjes, CK Trendy Fashion, Colinda Designs en Inge Verweij, met het boek Spreek mij vrij, zijn aanwezig.

Locatie: Gemeenschapshuis De Kuip, Bloemendalsweg 1B, Colmschate, tijd: van 20.00 tot 22.00 uur.

Open campingdag

Zaterdag 6 april openen campings, dealerbedrijven en kampeerwinkels hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren.

Op www.opencampingdag.nl staat een compleet overzicht van alle deelnemende bedrijven. Ook een groot aantal Overijsselse campings doet mee. Bezoekers kunnen vrijblijvend een kijkje nemen, praten met de eigenaar en misschien alvast een plekje uitzoeken voor hun volgende kampeervakantie. Bij de deelnemende kampeerbedrijven van het evenement is van alles te doen. Denk hierbij aan workshops, acties, aanbiedingen en nog veel meer.

Stoffenmarkt op de Brink

Zondag 7 april is weer de jaarlijkse stoffenmarkt van de Stoffenbeurs op de Brink in Deventer. De markt start om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Stoffen voor dames- en kindermode of interieur; op de stoffenmarkt van de Stoffenbeurs kun je naar hartenlust scharrelen tussen de vele stoffen en applicaties. Inspiratie opdoen voor het nieuwe zomerseizoen? Bezoek dan de Stoffenmarkt.