Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Stuur eens een kaartje… uit Deventer! Het gebeurt steeds minder, maar hoe leuk is het je geliefden af en toe een kaartje te sturen. Voor verjaardagen, feestdagen of gewoon met een mooie boodschap erop.

Bij de VVV hebben ze een grote collectie Deventer ansichtkaarten. Van abstract tot foto’s en ook prachtige tekeningen. Van Dickens tot Deventer op Stelten. Van Go Ahead Eagles tot onze kenmerkende monumentale panden.

Verkrijgbaar bij de VVV, Brink 89.

Muziek op de keuken

Vrijdag 29 maart is er een optreden van de Dr. Walcott Medicine Show op de Molenbelt 29A. Deze Deventer band heeft een repertoire dat zich richt op vooral (Amerikaanse) rock.

Van Springsteen tot Oasis, van Counting Crows tot The Black Keys, The Band, The Eagles, Golden Smog, maar ook The Beatles en R.E.M, brengt deze band op eigen onderscheidende Dr. Walcott-wijze. Full-electric, inclusief drums staat garant voor een stevig en toch melodieus geluid, maar ook (semi)-akoestisch kan de band goed uit de voeten.

Aanvang: 20.30 uur, entree: gratis, locatie: Molenbelt 29A in Deventer.

Start nieuw seizoen Heerlijke Hanzemarkt

Elke laatste zaterdag van de maand is er op het Grote Kerkhof ook dit jaar weer de Heerlijke Hanzemarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je hier proeven en beleven wat ambacht is.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer, groeit. Op de (H)eerlijke Hanzemarkt staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

Sixties alive!

Iedere laatste zondag van de maand is het bij de Zwarte Silo van 15.00 tot 18.00 uur tijd voor Sixties Alive. Op 31 maart is het weer zover.

Lekker swingen op muziek uit de jaren 60 en 70. Aangesloten zijn popbands uit Deventer en omgeving. Op deze eerste paasdag is het podium voor de bands Dejavu & Stones&More. De entree voor deze middag is 5 euro.

Zwarte Silo, Zuiderzeestraat 2, Deventer.