Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Klompenpaden

Wandelen langs beken, boerenerven, bossen en landgoederen. De klompenpaden vervelen nooit. Zeker in de lente zijn deze wandelingen zeker de moeite waard. Deze onverharde paden brengen je daar waar je normaal niet snel komt.

De VVV biedt een groot aantal routes in de regio aan, variërend van 7 tot 16 kilometer. Een voorbeeld is het Tuylermarkerpad. Een wandeling van ongeveer 2,5 uur door het mooie buitengebied van Terwolde, met prachtige uitzichten over de weilanden van het IJsselgebied. Ook het Niebroekerpad is zo’n favoriet, die onder andere langs prachtige boerderijen in het buitengebied van Nijbroek voert.

VVV Deventer, Brink 89, www.deventerwebwinkel.nl

Vanessa Peters in theater Fazant

Al meer dan tien jaar betovert Vanessa Peters met haar doordachte, melodieuze liedjes en warme, gestructureerde stem haar publiek. Als opener voor acts als John Oates, Suzanne Vega, Matthew Sweet en Josh Rouse, heeft Peters uitgebreid door de Verenigde Staten en Europa getourd.

Vanessa is een echte, internationale artiest die duizenden shows heeft gespeeld in een tiental landen, van koffiehuizen tot festivals. Zij stond vier weken lang in de Duitse radiohitlijsten. Haar nieuwste album, Flying on Instruments, verschijnt dit jaar.

Dinsdag 19 maart om 20.00 uur. Adres: Smedenstraat 254-256. Info en tickets via www.theaterfazant.nl

Muziek onder de toren

Elke donderdagavond is er livemuziek in de gezellige huiskamersfeer van café Vrienden van Vroeger.

Onder de naam Pieters Choice brengt Pieter Verdam donderdag 21 maart met veel passie een brede keuze aan popliedjes. Denk aan de Eagles, Eric Clapton, Bruce Springsteen en John Mayer. Hij doet dat solo met zijn akoestische gitaar of samen met gastmuzikanten. De toegang is gratis en de avond begint om 21.00 uur.

Vrienden van Vroeger is gevestigd aan Grote Kerkhof 23.

Spelen in de jaren ‘90

In het Speelgoedmuseum Deventer is tot en met 18 september de expositie ‘Spelen in de jaren ‘90’. De wereld schakelde over van discman naar mp3-speler en de Game Boy kwam op de markt. De mobiele telefoon maakte de wereld kleiner en meer verbonden, terwijl de Spice Girls de hitlijsten domineerden.

Hoe zag de speelgoedwereld er eigenlijk uit in de jaren ‘90 en wat was de invloed van dit decennium op het spelen? In de Gastenkamer, de wisselruimte van het Speelgoedmuseum, vind je het antwoord. Hier kun je Flippo’s, Tamagotchi’s, Barbies, Playmobil, Pokémon en ander nostalgisch speelgoed van dichtbij bewonderen.

Het Speelgoedmuseum aan de Brink 47 is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.