Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Culinair op stap in Deventer

De Smaakverkennersbox is vanaf nu ook bij de VVV Winkel te koop. Deze nieuwe stadstour leidt je langs de mooiste plekken, zaken en verfijnde smaken van de Hanzestad.

Voor 99 euro (49,50 per persoon) ontvang je de box, gevuld met een route vol verrassingen en stops bij unieke locaties onderweg. De box bevat onder andere een lunch bij The Lemon Tree en heerlijke hapjes en drankjes op de meest charmante locaties van Deventer.

Geniet van de vrijheid om op eigen gelegenheid door Deventer te wandelen. De tocht duurt ongeveer 3 à 4 uur. Aanbevolen tijd om te lopen: woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.30 uur.

VVV Winkel, Brink 89.

Story time

Story Time is een activiteit georganiseerd in samenwerking met Discriminatie.nl Deventer en studenten van Aventus Apeldoorn – Social Work. Tijdens dit evenement in het Etty Hillesum Centrum vertellen jonge mensen van het AZC hun vluchtverhaal.

Daarnaast is er altijd een interactief gedeelte om elkaar beter te leren kennen en in gesprek te gaan. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, luisteren en vragen te stellen. De toegang is gratis.

Datum: woensdag 13 maart van 14.45 tot 16.30 uur. Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, Deventer

Expositie Octet

Acht gerenommeerde kunstenaars uit Amsterdam en Deventer stellen hun kunst ten toon in KunstaanZ. Schilderijen, tekeningen, collages, installaties en poëzie, muziek en verhalen zijn allemaal te zien en te horen.

De kunstenaars zijn: Rinke Struik, Sandra Derks, Gerry van der Linden, Dirk Polak, Joop van Brakel, Hans Dagelet, Peter Kempff en Andries Mesdag.

KunstaanZ , Brink 16, is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Benefietconcert voor Oekraïne

Stichting Music for Ukraine geeft vrijdagavond 15 maart in de Bergkerk in Deventer een concert met de Oekraïens-Nederlandse bayanist Oleg Lysenko.

Hoewel Oleg inmiddels al ruim de helft van zijn leven in Nederland woont, is hij geboren en getogen in de Oekraïense regio Poltava en opgeleid aan het conservatorium van Kyiv op onder meer de bayan, een Russische accordeon. Sinds de Russische invasie in Oekraïne heeft Oleg al meer dan honderd benefietconcerten gegeven om geld in te zamelen voor essentiële humanitaire hulp voor zijn geboorteland. Voor deze gelegenheid treedt Oleg op met Oekraïense én Nederlandse gastmusici, leerlingen zowel als topmuzikanten, die samen een gevarieerd programma zullen brengen met muziek uit alle windstreken.

Entree voor het concert is gratis; een donatie op de dag zelf is heel erg welkom. De gehele opbrengst gaat naar een goed uitgeruste tweedehands ambulance voor Oekraïne.