Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Deventer placemats

Ze zijn er al in drie variaties: de Deventer placemats. Een musthave voor de ontbijttafel. Leuk is de afwisseling in de reeks. Er is een zwart-witversie, minimalistisch, met de Deventer iconen. De tweede placemat bevat een afbeelding die speciaal gemaakt is door de Deventer Amateur Kunstenaars. Deze afbeelding is op meerdere producten bij de VVV-winkel toegepast. Tot slot is er de iets klassiekere versie: de Deventer skyline geschilderd door Hans Stempher.

De placemats kosten 5,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de VVV-winkel, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl

Camping aan de Rijn

Toneelvereniging Loo & Omstreken voert op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari de komedie Camping aan de Rijn op in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Dit bruisende en hilarische verhaal speelt zich af op camping Loreleyblick; de komische scènes staan garant voor een vrolijke middag of avond.

Zaterdagmiddag 10 februari zijn de ouderen van 65 jaar en ouder van harte welkom om 14.00 uur, waarbij voor hen de toegang gratis is. De avondvoorstellingen op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari beginnen om 20.00 uur. Voor alle voorstellingen geldt dat de zaal een half uur voor aanvang opent.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor €8,- via cultuurhuusbraakhekke.nl of via het infopunt van het Cultuurhuus Braakhekke. Leden van vereniging Loo & Omstreken hebben gratis toegang tot dit spektakel.

Groepsrondleiding Muren & Buren

Ontdek hoe de Deventer Sluiswijk kleur kreeg door fantastische muurschilderingen met elk een eigen verhaal, verteld door een buurtbewoner. Het begon in de Sluiswijk allemaal met spierwit geschilderde muren die voor de bewoners een doorn in het oog waren. Het verblindende licht weerkaatste alle kanten op. Buurtbewoners, woningcorporatie Rentree, Street Art Streets en vele andere partijen sloegen de handen ineen voor een perfect idee: streetart. Inmiddels zijn er tien grote muurschilderingen aangebracht door nationale en internationale streetart-kunstenaars.
Vanaf speeltuinvereniging De Driehoek neemt de buurtbewoner je mee om zelf als gids het verhaal te delen. Leer kunst op een verrassende manier kennen in deze gewone woonwijk. De wandeling duurt een uur, de prijs bedraagt €66,- per gids, maximaal vijftien personen per gids. Je kunt een gids reserveren voor iedere gewenste dag en tijd. Reservering op basis van beschikbaarheid en minimaal één week voor aanvang.

Voor meer informatie: VVV Groepsevenement, telefoon 0570-745631, e-mail groepen@vvvdeventer.nl