Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Lekker warm de winter door

Sinds kort heeft de VVV Deventer een eigen kledinglijn. De reeks bevat T-shirts voor dames en heren en hoodies. De kleuren in de lijn worden regelmatig uitgebreid.

Nieuw is de hoodie in de kleur olijfgroen. Deze trui van lekkere, stoere, warme sweaterstof heeft op de voorzijde in het wit een kleine afbeelding van de Deventer iconen. Hoodies en shirts zijn onder meer verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, lichtroze, lichtgrijs en rood.

Prijzen variëren tussen de 17,95 en 47,95 euro. De kledinglijst is exclusief verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89.

Groepsarrangement torenbeklimming

Na een klim van 220 treden de smalle spiltrap op, sta je op de toren van de Lebuinuskerk. Hier ligt Deventer aan je voeten. Het zicht vanaf de toren op de oude binnenstad, de pleinen en de IJssel die langzaam door het landschap kronkelt doet je de adem benemen.

Ondertussen vertelt de stadsgids over de geschiedenis van de toren, de kerk, de stad en alles wat je ziet zover het oog reikt. Met een beetje geluk bespeelt de beiaardier net het carillon als je de trap weer afdaalt naar beneden. Je kunt een gids reserveren voor iedere gewenste dag en tijd.
De duur van de gidsentocht is 1 uur, prijs €66,- met maximaal 20 personen per gids. Je kunt een gids reserveren voor iedere gewenste dag en tijd. De toer is ook mogelijk in het Engels en Duits. Reservering op basis van beschikbaarheid en minimaal één week voor aanvang.

Meer informatie: VVV Groepen, telefoon 0570 -745631, groepen@vvvdeventer.nl.