Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Nog zo’n lekkere puzzel!

Het Deventers Café: dé plek waar je mensen ontmoet aan de bar. Hier is gezelligheid, warmte en een lekker drankje of hapje. Deze originele puzzel is nog altijd een topper.

Een legpuzzel van duizend stukjes, met op de puzzel een café waar allerlei dingen uit Deventer te vinden zijn. Zoals het stadswapen, een uitzicht op de fontein, schilderijen van de Lebuïnustoren, de Bergkerk en de Waag. Alle Deventer iconen komen aan bod.

De afmeting van de puzzel is 68×48 centimeter. Prijs: 18,95 euro. Verkrijgbaar bij de VVV-winkel, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl

Winterbierfestival

Zaterdag 27 januari is de Zwarte Silo in het Havenkwartier opnieuw het decor voor een gezellig winterbierfestival. Vijf verschillende en unieke brouwerijen bieden hun speciaalbieren aan.

Bij deze editie ligt het accent meer op bieren die goed smaken bij winterse temperaturen. Over het algemeen zijn deze bieren wat hoger in de alcohol, kleuren ze donker en zijn ze vaak moutig van smaak. De volgende brouwers zijn aanwezig: Van de Streek Bier uit Utrecht, X-Brewing uit Katwijk aan Zee, Sion Kloosterbier uit Diepenveen, Brouwerij Kleiburg uit Amsterdam en Brouwersnös uit Groenlo. Naast deze brouwerijen is er livemuziek en natuurlijk voldoende te eten.

Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats van 15.00 tot 23.00 uur. Adres Zwarte Silo: Zuiderzeestraat 2, Deventer.

Manigem Herzen in een modern jasje

In de Bergkerk speelt op zondag 28 januari Ensemble Nu:n. Krachtige gregoriaanse muziek, teksten en minnezang in een modern jasje gestoken, waarbij het toevoegen van instrumenten (saxofoon en versterkte akoestische gitaar) en het inbrengen van improvisaties de normaalste zaak van de wereld zijn.

Liederen van Hildegard von Bingen, liefdesdronken troubadourliederen van Heinric van Veldeke, daadkrachtige en fijnzinnige teksten, betoverende melodieën uit de Manuscrit de Roi worden op virtuoze wijze improviserend opnieuw gevonden. Het ensemble Nu:n bestaat uit: Cora Schmeiser (Rotterdam) – zang en recitatie, Gert Anklam (Berlijn) – saxofoon en Falk Zenker (Weimar) – gitaar en live-elektronica.

Locatie: Bergkerk, entreeprijs 22,50 euro, aanvang 14.00 uur.