Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Deventer Waterfles

Een nieuw, luxe product in de eigen lijn van de VVV Deventer. Deze prachtige glazen fles met logo van de Deventer Lebuïnustoren is van zware kwaliteit en heeft een inhoud van 1 liter. Mooi te gebruiken als waterfles, of voor uw olijfolie of wijn. De goed afsluitende dop zorgt voor de nodige veiligheid.

De fles kost 17,95 euro en is alleen verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89, of via www.deventerwebwinkel.

Stadswandeling door historisch Deventer

Ook in deze wintermaanden verzorgt de VVV stadswandelingen met Gilde-gidsen. Dagelijks lopen de gidsen bijzondere routes door historisch Deventer. Een groot gedeelte loopt via het Bergkwartier richting Lebuïnuskerk. Maar op zaterdagochtend is er ook een wandeling door het Noordenbergkwartier. Een wandeling met een gids kost 6 euro per persoon.

Liever op pad met een privégids? Deze kan worden gereserveerd voor iedere gewenste dag en tijd en is ook mogelijk in het Engels en Duits. Informatie en boekingen: groepen@vvvdeventer.nl

Data en tijdstippen: Gilde-gidstochten: maandag t/m zondag om 13.30 uur. Duur: 1,5 uur. Startpunt: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis). Aanmelden voor deelname: info@vvvdeventer.nl of telefoon 0570-710120.

EICAS toont werken van Grimmelikhuizen

De Deventer componist en theatermaker Frits Grimmelikhuizen exposeert met recent werk in museum EICAS. Als theatermaker is hij vooral bekend van zijn Grims Papieren Theater. Hoewel hij theaterman in ruste is, gaat hij onverminderd door. Nu niet meer voor zijn theater, maar voor abstracte collages van gekleurd karton. Grimmelikhuizen combineert vormen en kleuren zorgvuldig. Daarbij gaat hij als een componist te werk: innerlijke muziek, intuïtie en klankkleuren leiden hem. De expositie is tot en met 28 januari te zien.

Museum EICAS, Nieuwe Markt 23, Deventer, open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. www.eicas.nl