Stedendriehoek

VVV-tips van de week

De unieke Deventer puzzel, met een afbeelding gemaakt door kunstenaars van de Deventer Amateur Kunstenaars (DAK), is er weer. Op de afbeelding veel bekende Deventenaren en opvallende gebouwen.

Lekker om deze donkere dagen mee op te vullen. Een puzzel van duizend stukjes, gemaakt van hout en verpakt in een mooie houten doos. De puzzel kost 17,95 euro en is alleen verkrijgbaar bij de VVV. De afbeelding is ook verkrijgbaar als ansichtkaart, placemat en verwerkt in een leuk portemonneetje.

Verkoop: VVV, Brink 89, www.deventerwebwinkel.nl.

Le troubadour des Carrefours

Frederic Dorfmann verzorgt op maandag 15 januari voor de Alliance Française in wijkcentrum De Schalk een avondvullend programma.

De avond bevat liederen en gedichten. Elk lied wordt ingeleid met door Frederic zelf geschreven teksten. Humor en dramatiek spelen hierbij een belangrijke rol. De avond start om 20.00 uur.

Leden en cursisten Alliance Française Stedendriehoek (Deventer, Zutphen en Apeldoorn) hebben gratis toegang. Niet-leden:€10,-; studenten € 6,-. Wijkcentrum De Schalm, Dreef 1, Deventer.

It giet deur

Tijdens de schaatsnacht van Deventer op vrijdag 12 januari kunnen schaatsers testen hoe ver zij kunnen schaatsen. Dit om zich voor te bereiden op grote schaatstochten als de Alternatieve Elfstedentocht of de schaatsmarathon op de Plansee. Er kunnen afstanden worden geschaatst van 25, 50, 75 of 100 kilometer.

De schaatsnacht in De Scheg begint met een gezamenlijke start om 20.00 uur. Er kan worden geschaatst tot 00.00 uur. Familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom om aan te komen moedigen. Recreatieve schaatsers hebben de mogelijkheid om tussen 20.00 en 23.00 uur ook te schaatsen.

Aanmelden kan tot en met woensdag 10 januari op de website van De Scheg: www.sportbedrijfdeventer.nl/descheg/ijsbaan. Hier is ook verdere informatie te vinden.