Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Deventer Borrelplank

Hoe fijn is het om tijdens deze donkere maanden gezellig samen te borrelen. En hoe leuk is het je hapjes te presenteren op deze Deventer Borrelplank.

De plank is speciaal ontworpen voor de VVV Deventer en dus alleen daar verkrijgbaar. Op de plank drie iconen: De Waag, de watertoren en de Bergkerk. En daarboven zweeft onze eigen Eagle. De plank is los verkrijgbaar, maar ook leuk als pakketje met bijvoorbeeld Deventer mosterd of de Deventer borrelglaasjes met een likeurtje.

De plank kost 7,95 euro en is verkrijgbaar aan de Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl.

Kerststal Broederenkerk

In de Broederenkerk is vanaf 15 december de jaarlijkse kerststal te zien, onder de titel ‘Op weg naar de stal’. Bezoekers, jong en oud, stappen letterlijk onder de grote stadspoort door en maken een tocht door en in het kerstverhaal.

Dit verhaal wordt op een bijzondere en interactieve manier verteld: deurtjes kunnen open, engelen vertellen of maken muziek, lichtjes maken de verschillende diorama’s extra spannend en kaarsen branden. Voor alle bezoekers is er plaats in een heuse herberg, met voor de kinderen een kerst-knutseltafel. De doe-kerststal in de Broederenkerk is een ware belevenis, zeker voor kinderen met hun (groot)ouders, is iedere dag open en de toegang is gratis.

Info: 15 december t/m 7 januari, dagelijks geopend van 11.00 – 16.30 uur en 1e en 2e kerstdag van 13.30 – 16.00 uur (Nieuwjaarsdag gesloten). www.kerkstaldeventer.nl

Festival of Nine Lessons and Carols

Het New Sion Choir voert op 17 december twee keer ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ uit in de kloosterkerk van Nieuw Sion in Diepenveen. Afkomstig uit de Anglicaanse kerk, is dit festival inmiddels wereldwijd een geliefde traditie in de kerstperiode.

Het Festival of Nine Lessons and Carols bestaat uit een combinatie van lezingen en liederen, voor koor- en samenzang, die samen het kerstverhaal vertellen. Het New Sion Choir staat onder leiding van dirigent Jan van Dijk, de begeleiding wordt verzorgd door organist Henk Linker. Werken van onder anderen De Victoria, Lloyd-Webber en Haßler staan op het programma. Dit jaar zijn er twee edities in Klooster Nieuw Sion: zondag 17 december om 16.00 uur en om 19.00 uur. Toegang tot de vieringen is vrij, na afloop wordt een bijdrage gevraagd. Gezien het beperkte aantal plaatsen wordt online aanmelden vooraf aanbevolen. Dit kan via: www.newsionchoir.nl/agenda. Het koor geeft daarnaast op vrijdag 22 december om 19.30 uur een kerstconcert in de St. Martinuskerk in Twello. Voor informatie en kaartverkoop, zie www.newsionchoir.nl.

Winter Wonderland in het Speelgoedmuseum

Tot eind december is het Speelgoedmuseum geheel in winterse sferen met de expositie Winter Wonderland. Ontdek de rijke geschiedenis van winterse feesten en tradities als Sinterklaas en Sint-Maarten.

De expositie leert je over de oorsprong van de zogeheten bedelfeesten. Met prachtige objecten en verhalen wordt het winterseizoen tot leven gebracht.

Het Kidsproof-museum is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie over een bezoek aan het museum is te vinden op www.hetspeelgoedmuseum.nl.