Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Alles is Dickens

De VVV-winkel is er weer klaar voor: het Dickens Festijn. Met een groot aantal verschillende Dickens-cadeaus die we ruimschoots in de winkel op voorraad hebben. Het gewilde Dickens-blik is dit jaar vernieuwd: een nieuwe kleur en enkele nieuwe foto’s.

Van chocoladerepen, magneten, mokken, boeken, vingerhoedjes… alles is Dickens. Natuurlijk is de VVV straks ook te vinden in het Bergkwartier tijdens het festijn. We staan bij Menstraat nummer 13.

VVV winkel, Brink 89, www.deventerwebwinkel.nl

Winterfair

Zaterdag 9 december is er een gezellige winterfair in en om het jachthuis van Stayokay  in Gorssel.

De fair zal onder meer bestaan uit een markt met diverse lokale producten en lekkernijen, er is muziek, er zijn allerlei kinderactiviteiten en er is bovendien een fantastische prijsvraag, waarmee je een overnachting in een wikkelhouse kunt winnen.

De fair is gratis. Adres: Stayokay Gorssel, Dortherweg 34, Kring van Dorth. De kraampjes staan buiten, maar bij slecht weer is er voldoende binnenruimte.

Hanzestad

Het Deventer Minimuseum toont een bijzondere miniatuur over de Hanze. Deze is te bewonderen in het Penninckshuis tot 6 januari.

Het museum is een initiatief van miniatuurmaker en creatief duizendpoot Martijn Holtslag uit Deventer. Na een pop-up expositie op het Deventer NS-station, zijn er nu in het Penninckshuis verschillende Hanze-gethematiseerde werken te zien, met als kopstuk delen van een fictieve Hanzestad. Daarnaast is er een laat-kogge te zien: het kenmerkende schip voor de Hanzetijd, waarmee op de Noord- en Oostzee veel handel werd gedreven. De werken zijn volledig zelf gefabriceerd en met de hand geschilderd.

Tijd: di. t/m za. van 10.00 – 17.00 uur, zo. en ma. van 11.00 – 16.00 uur
Locatie: Kerkzaal Penninckshuis (Brink 89, achter de VVV Deventer)
Toegang: gratis

Concert Muze Trio en Friends

In de Dorpskerk van Bathmen is op zondag 10 december een gezamenlijk concert van het Muze Trio, Blaaskwintet Oostenwind en Koperblaasensemble Boundless Brass.

Zij verzorgen een gevarieerd zondagmiddagconcert met zowel klassieke als meer moderne muziek. Vrije gift bij de uitgang.

Aanvang: 15.00 uur, adres: Dorpskerk Bathmen, Kerkplein 3, Bathmen