Stedendriehoek

VVV-Tips van de week

Hanzekoek

Speciaal voor het Hanzejaar ontwikkelde Bussink een koek met appel en rozijnen. Het is een Deventer Kruidkoek, extra gevuld. De verpakking bevat twee repen.

De koek is verkrijgbaar bij de VVV, Brink 89, of via www.deventerwebwinkel.nl. Prijs: 3,80 euro. Gewicht: 280 gram.

24-uur Hanze

Ben je een geboren en getogen Hanzestadbewoner, of een toerist die zich voor het eerst onderdompelt in de prachtige Hanzestad Deventer? Het maakt niet uit, want de 24-uur Hanze is voor iedereen een geweldige kans om alles wat Hanzestad Deventer te bieden heeft in 24 uur te ervaren.

Ondernemers en (culturele) instellingen tonen zich tijdens de 24-uur Hanze van hun meest creatieve kant. Laat je dus verrassen en kom op zaterdag 14 en zondag 15 oktober naar 24-uur Hanze. Je wordt getrakteerd op meer dan 25 culturele en feestelijke activiteiten in Deventer.

Download het programma via www.deventer.info/hanzejaar2023/programma/24uur-hanze/

Lidewij van der Voort & Fred Jacobs

Oude muziek – Ayres en capriccio’s

Engelse barok op de grens tussen kunst- en volksmuziek, gebracht door het snarenduo Van der Voort en Jacobs.

1660: na Cromwell komt koning Charles II aan het bewind. Hij restaureert ook de muzikale hofhouding: John Jenkins en Matthew Locke mogen de traditie van de consortmuziek naar een hoogtepunt voeren, Thomas Baltzar en Nicola Matteis weven kosmopolitische invloeden in het Londense klanklandschap.

Locatie: Penninckshuis, Brink 89, datum: 13 oktober 20.15 uur, prijzen tussen 20 en 29 euro, jongeren 10 euro.

#FuN

#FuN is een internationale samenwerking met partners uit Slovenië en Tsjechië. Tijdens een programma van 18 maanden zullen jongeren uit Europa de kans krijgen zich uit te spreken met een theatraal manifest. Op 14 oktober laten jongeren van zich horen tijden het manifest ‘Please relax’.

Er is genoeg gepraat óver jongeren. Tijdens een programma krijgen zij de kans zich uit te spreken over thema’s die zij belangrijk vinden: gender, klimaatverandering en inclusie. FuN is een artivistische manier om de meest levendige maatschappelijke vraagstukken van nu en in de toekomst aan te pakken. Met jongeren, door jongeren, vóór jongeren. Naast de theatrale manifesten worden er twee coproducties gerealiseerd, wordt er een documentaire gemaakt van het gehele traject en wordt er een digitaal handboek ontwikkeld hoe ook op andere plekken in Europa jongeren kunnen komen tot (theatrale) manifesten.

Meer info: www.theaterschip.nl/fun.