Stedendriehoek

VVV-tips van de week

Bij de VVV-winkel zijn vanaf nu speciale borrelglaasjes verkrijgbaar met een afbeelding van de Deventer toren erop.

De glaasjes kosten 5,95 euro per stuk of 10 euro per twee. De glaasjes zijn speciaal voor de VVV ontworpen, dus alleen daar verkrijgbaar. Leuk om te combineren met een Deventer likeur of Hanzelikeur.

Te koop bij de VVV-winkel, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl

Verhalencafé

Bij het Verhalencafé in de Bibliotheek Centrum vertellen mensen verhalen die grappig, bijzonder of herkenbaar zijn. Aan de hand van het thema ‘toeval’ wordt woensdag 13 september de avond geopend met een waargebeurd verhaal.

Iedere editie wordt er iemand op het podium uitgenodigd, maar ook aan tafel worden er verhalen gedeeld. Leun achterover in je stoel, bestel een drankje en leer je tafelgenoten tijdens deze avond beter kennen. Verhalen vertellen is een eeuwenoude kunst die we nog steeds allemaal dagelijks doen.

Toegang is gratis, net als het eerste drankje. Aanmelden is niet nodig. Het Verhalencafé start woensdag 13 september om19.30 uur in de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt.

Galerie Kiek-Kus

Tijdens dit Hanzejaar 2023 staat Deventer in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed, verbonden met andere Hanzesteden door water, historie, cultuur.

In Galerie Kiek-Kus, een Arts & Crafts-pand uit 1400, zijn cross-overs van diverse kunstenaars uit Deventer en daarbuiten die exposeren in diverse ruimtes. Er zijn unieke houten beelden, schilderijen, glasobjecten, design en historie te bewonderen.

De entree is gratis, openingstijden woensdag tot en met zondag van 12.00-17.00.

Open dag brandweer Bathmen

Maak kennis met het werk van de brandweer in Bathmen. Tijdens de open dag op zaterdag 16 september zullen er diverse demo’s worden gegeven. Ook is het mogelijk de kazerne en hulpverleningsvoertuigen te bezichtigen.

Van 10.00 tot 16.00 uur kan het publiek kennismaken met de werkzaamheden van de brandweer. Het blussen van een vlam in de pan en een technische hulpverlening maken onderdeel uit van het programma.

Riesewijk’s Sterrato Sallandia Gravelride

Zondag 17 september kun je deelnemen aan een prachtig fietsevenement over de mooiste gravel- en zandwegen in Salland. Uniek is dat de start, finish en pauzes plaatsvinden bij de sfeervolle Stadsboerderij Heerlijkheid de Linde, aan de rand van Deventer.

De fietser kan kiezen uit drie verschillende lussen, voor zowel de beginnende als ervaren gravelfietser. Een belevingsevent met geweldige routes, eten, drinken en muziek. De organisatie is in handen van WSV de Zwaluwen.

De organisatie is voor jou op zoek gegaan naar de mooiste onverharde wegen in Salland. Voor iedere deelnemer heeft Riesewijk rijwielen een goodiebag en de organisatie zorgt voor een blijvende herinnering.

Startlocatie: Stadsboerderij de Heerlijkheid Linde, Slinkmansweg 2 in Schalkhaar, kosten
€17,50 en voor NTFU-leden €14,50 (inclusief startbewijs en vele extra’s)