Stedendriehoek

VVV Tip van de Week | Vondelkoek met de groeten uit Deventer

Zin in een lekkere koek? Neem een keer wat anders dan altijd dezelfde koeken van de supermarkt en probeer bijvoorbeeld de ambachtelijke Deventerse Vondelkoek!

De naam ‘Vondelkoeken’ komt voort uit het feit dat bakkerij Frans Ruhof in de jaren 70 met zijn zaak aan de Joost van den Vondellaan zat in Deventer. Het geheime recept van de koeken vindt zijn oorsprong in Raalte. Bakker Hein van de Luycken is met deze heerlijke, zachte speculaas met krokante buitenkant begonnen na de oorlog. In de jaren 70 werd het geheime recept verder ambachtelijk ontwikkeld en gebakken.

Het recept is al die tijd bewaard gebleven, waardoor deze smakelijke en tongstrelende speculaas jaren later nog steeds met trots gepresenteerd kan worden. Vandaag de dag worden dezelfde ingrediënten nog steeds gebruikt op de ambachtelijke manier van vroeger. Het is dan ook een prachtig gegeven dat de familietraditie van het koeken bakken zoveel jaar na dato nog steeds wordt voortgezet.

Deze heerlijke, ambachtelijke koeken zijn nu ook verkrijgbaar bij de VVV-winkel. Wil je het heerlijke, geheime recept zelf een keer proeven? Kom dan een keer een kijkje nemen in de VVV-winkel en neem er één mee voor €4,95.

VVV Deventer
Brink 89
7414 XE Deventer
info@vvvdeventer.nl
www.deventer.info