Stedendriehoek

VVV Tip: Buitenkunst in Deventer

In Deventer zijn veel kunstwerken te vinden in de openbare ruimte, in of aan het water, op straat of op een plein. Soms ervaar je kunstwerken bewust, andere kunstwerken vallen door hun vanzelfsprekendheid minder op.

Om een ieder kennis te laten maken met alle kunstwerken in de openbare ruimte in Deventer is er een speciale fietsroute ontwikkeld: ‘Fietsroute Kunst in Deventer’. De route voert langs een deel van de kunstwerken en brengt je verder naar diverse verrassende plekjes in Deventer en directe omgeving. De hele route is ongeveer 30 km, maar kan ook in tweeën worden gesplitst. Het gidsje is te koop bij de VVV Deventer (Brink 89) voor € 2,95.

Een andere goede kennismaking met kunst in de buitenruimte is de website: www.buitenkunstindeventer.nl. Deze website geeft een prachtig beeld en uitleg over alle kunstwerken in Deventer.

Nog meer kunst? Ook nieuw is het gidsje ‘Kunst & Cultuurgids 0570’ met een overzicht van alle galeries en aan kunst gerelateerde adressen in Deventer. Ook dit gidsje is verkrijgbaar bij de VVV Deventer (Brink 89).