Stedendriehoek

Vrolijk visje in de kerk

DEVENTER – Matilda en Kleine Vis is een vertel-muziek-tekenvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling gaat over een moedig meisje, een bezorgde oma en een heel vrolijk visje. De voorstelling is op zondag 11 februari te zien in de Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof 38 in Deventer. De aanvangstijd is om 15.00 uur.

Matilda is met oma op vakantie aan zee. Elke dag gaan ze naar het strand. En elke dag bakt Matilda voor oma een heerlijke slagroomtaart… van zand natuurlijk! Op een middag wil ze mooie schelpen zoeken om haar taart te versieren. ‘Ga je niet te ver?’ vraagt oma. Matilda loopt en loopt en vergeet helemaal wat oma heeft gezegd. Plotseling staat ze stil. Hé, wat ziet ze daar? Dat lijkt wel een zwembadje, zomaar in het zand. Voorzichtig stapt ze in het water. En dan…

Actrice Marijke Beversluis vertelt het verhaal en studeert met de zaal het Matilda en Kleine Vis-liedje in. Luister en oefen alvast op de website www.matildaenkleinevis.nl. Vier musici met bijzondere dwarsfluiten spelen vrolijke klassieke muziek, gecomponeerd door Dominy Clements. Kunstenaar Gerard de Bruyne illustreert met zijn magische penseel het verhaal, te zien op filmscherm. De kinderen mogen ook samen met hem tekenen en kleuren, mét muziek.

Luisterprentenboek
De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Noor Kamerbeek. José Vingerling tekende de prachtige illustraties en Dominy Clements schreef de licht-klassieke muziek voor het luisterboek op cd. Na afloop van de voorstelling zijn boek en cd te koop.

Noor Kamerbeek is professioneel fluitist, muziekprogrammeur en auteur van korte (kinder)verhalen en teksten over muziek. Inspiratie voor Matilda en Kleine Vis deed zij op tijdens een strandvakantie in Zuid-Frankrijk. Daar ontmoette ze het echte, ontwapenende kleutertje Matilda.

Kaarten à €5,- zijn te verkrijgen bij de kassa. Reserveringen via de website www.lebuinusconcerten.nl