Stedendriehoek

Voorlezen versterkt band

DEVENTER – Sinds enkele weken kunnen ouders met hele jonge kinderen weer deelnemen aan BoekStart-activiteiten. In diverse wijken in Deventer wordt tijdens de BoekStart-inloopochtenden voorgelezen.

“Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders.”
BoekStart is een project dat (mede) uitgevoerd wordt door de bibliotheek om voorlezen aan kleintjes te bevorderen. Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nu het beste voor aan zo’n hummel? En wat zijn leuke boekjes? Tijdens de BoekStart-inloopochtenden in diverse wijken worden ouders met kinderen tot 4 jaar ontvangen door enthousiaste voorleesvrijwilligers.

De BoekStart-inloopochtenden vinden wekelijks plaats in: Bibliotheek Colmschate op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur; ’t Hovenhuus op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur; Bibliotheek Keizerslanden op vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur. De BoekStart-inloopochtenden zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, dus iedereen kan zo binnenlopen. Het eerste BoekStartCafé in de Bibliotheek Centrum is op woensdag 3 oktober om 10.00 uur.