Stedendriehoek

Voor het eerst op de ijzers

DEVENTER – Nederland is een schaatsland; zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Toch zijn er kinderen die nog nooit op de ijzers hebben gestaan. Om het plezier van schaatsen te ervaren, kunnen zij een gratis clinic volgen tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer. De toer komt woensdag 8 februari naar ijsbaan De Scheg in Deventer. De clinics worden verzorgd door de Sven Kramer Academy.

Ieder kind moet minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is. Dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet. En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er schaatsframes beschikbaar: een frame met een zitje en drie ijzers.

IJspret voor elk kind

Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. De clinics worden verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. De kinderen gaan een schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd. En na afloop krijgen ze een medaille als herinnering.

Op de ijsbaan van De Scheg in Deventer worden 8 februari twee clinics gegeven tussen 14.30 en 17.00 uur. Alle kinderen van 5 tot 12 jaar zijn welkom. Deelname is gratis na aanmelding via samenschaatsen.nl. Op deze site is ook te zien welke andere locaties de Samen Schaatsen Elfstedentoer nog bezoekt deze winter.