Stedendriehoek

Volop bewegen voor 55-plussers

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. “Het houdt je langer fit en zelfredzaam, maar bewegen is ook leuk en gezellig. Vooral als je het in groepsverband doet”, aldus Sandra van Leeuwen van Raster Ouderenwerk.

Raster Ouderenwerk ondersteunt al jaren een steeds groter groeiende groep 55-plussers in en rond Deventer om verbindingen in buurten, wijken en dorpen te versterken. Ouderenwerker Sandra: “Met ouderen samen organiseren we sportieve activiteiten. Naast de mogelijkheid om wekelijks te bewegen, organiseren we ook regelmatig leuke en leerzame uitstapjes.

Veel aanbod

Er is volop aanbod in Deventer en de omliggende dorpen, maar in het centrum van Deventer nog niet. Sandra: “In het Kunstcircuit bieden wij daarom vanaf september twee nieuwe activiteiten aan. Het gaat om Stoelyoga en Tai Chi, twee rustige vormen van bewegen die voor iedereen geschikt zijn. Dit zijn natuurlijk niet onze enige beweeglessen. Wij bieden een gevarieerd aanbod aan van verschillende soorten dans, zitgym, yoga, sportfit en wandelen. Dus mocht je zin hebben om in beweging te komen, neem dan contact met ons op voor meer informatie. Hoe leuk is het niet om lekker te sporten met een bekende? Neem dus vooral een vriendin, buurman, kennis of familielid mee.”

Gratis proefles

“Wil je een gratis proefles volgen in het Kunstcircuit of op een van de andere locaties? Of wil je mee tijdens een van de uitstapjes? Neem dan contact op met Raster. Dit kan via 0570-611247 of door een mail te sturen naar seniorenactiviteiten@rastergroep.nl. Volg ook de Facebookpagina Raster Ouderenwerk Deventer om op de hoogte te blijven van ons aanbod. Heb je de financiële middelen niet om mee te doen, onderzoek dan wat Rechtop of de zorgverzekering voor je kan betekenen. Vaak wordt de bijdrage vergoed.”