Stedendriehoek

Voedselbank Deventer schaft met de opbrengst van kerstbomenactie twee heftafels aan

Coen Jager van Lionsclub Deventer en Ruud Zondag van de Voedselbank

DEVENTER – De kerst ligt alweer ruim 5 maanden achter ons. Toch is er een verband met het heden voor de Voedselbank in Deventer. Met de opbrengst van de kerstbomenactie van de Lionsclub Deventer in 2019 zijn dit voorjaar namelijk twee belangrijke heftafels aangeschaft.

De Voedselbank had het al enorm druk en de vraag is dit jaar verder toegenomen.  Het inpakken van de vele voedselkratten is fysieke arbeid dat afhankelijk van het product  behoorlijk zwaar kan zijn. Daarom heeft de Voedselbank de Lionsclub Deventer gevraagd of ze twee heftafels kan bekostigen, waarmee het bukken wordt voorkomen. De tafels kunnen eenvoudig door de vrijwilligers op de gewenste hoogte worden gebracht zodat producten op gelijke hoogte kunnen worden overgeheveld.

Inmiddels zijn de heftafels volop in gebruik, naar volle tevredenheid van alle medewerkers. Langs deze weg willen de Lionsclub en de Voedselbank alle bedrijven en particulieren in Deventer bedanken die de aanschaf van de heftafels mogelijk hebben gemaakt. Door een volledige versierde, echte kerstboom af te nemen, is er voldoende geld bij elkaar gebracht om beide kostbare tafels volledig te betalen. Daarvoor dank!