Stedendriehoek

Vijftig euro gratis energiebesparing voor huurders

Huurders van woningcorporaties krijgen na de zomer een cadeaubon van 50 euro voor energiebesparende producten. Via een rijksregeling is ruim 1,5 miljoen subsidie beschikbaar. Eerder was er een succesvolle vergelijkbare regeling voor particuliere huiseigenaren.

Wethouder milieu en duurzaamheid Carlo Verhaar: “Veel inwoners kunnen makkelijk energie besparen en een lagere energierekening krijgen als ze bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie aanschaffen. Met deze cadeaubon van vijftig euro kost het ze niks en besparen ze gelijk energie en geld.”

Webshop of bouwmarkt
Alle 13.000 huurders van woningcorporaties ontvangen na de zomer een brief met een unieke cadeauboncode. Er worden 8.000 cadeaubonnen vergeven volgens het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bewoners kunnen de code gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. Ze kunnen ook terecht bij de aangesloten lokale bouwmarkten die in de brief staan.

Samenwerking
Voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) werkt de gemeente samen met Ieder1, Rentree, de Marken, Eigen Bouw, Deventer Energie Coöperatie, Noaber-Energie, het Regionaal Energieloket en het lokale bedrijfsleven. Het Regionaal Energieloket ondersteunt de gemeente met de uitgifte en verwerking van de cadeaubonnen en bestellingen.