Stedendriehoek

Verrassend buitenseizoen op Vogeleiland

Vanaf 28 april is er elke zondagmiddag een optreden op Het Vogeleiland in Deventer. De optredens starten om 14.30 uur en duren tot 16.30 uur. Net als voorgaande jaren zijn alle optredens gratis toegankelijk. Nieuw is dat dit seizoen Stichting Podium De Hip vijf optredens programmeert op het eiland.

Afwisseling troef

Freekje Vervoord, voorzitter van Het Vogeleiland, is enthousiast over het programma. “We hebben een mooi en zeer gevarieerd programma kunnen opstellen voor het komende seizoen”, vindt Vervoord, “met acts uit Deventer en omstreken, maar ook daarbuiten. Van jazz tot blues, van pop tot rock en van funk tot reggae. Naast muziek bieden we ook een aantal zondagen het podium aan theater, spoken word en voordrachtskunst. Kortom, een zeer gemêleerd programma dus.”

Hip in the Park

Dit jaar werken Het Vogeleiland en De Hip onder de noemer ‘Hip in the Park’ samen. Vervoord: “De Hip heeft vijf fantastische optredens op het eiland geregeld. Ralph de Jongh bijt op 23 juni het spits af met zijn eenmans-rock&roll-show. Een week later is het de beurt aan Esther Groenenberg. Op 30 juni speelt funktrio Montis, Goudsmit & Directie op het eiland, gevolgd door Nico Dijkshoorn en de Hank Five. De laatste Hip-zondag is op 8 september met cabaretier en liedjesmaker André Manuel.”

Kunstroute Eilandje

Op 19 mei wordt kunstroute Eilandje geopend. Op en om het eiland zijn vijf bijzondere kunstwerken te zien, gemaakt door beeldend kunstenaars uit heel Nederland. De kunstroute is doorlopend geopend tot en met zondag 15 september.

Deventer Boekenmarkt en Open Monumentendag

Tijdens de Deventer Boekenmarkt op 4 augustus verandert Het Vogeleiland in Kinderboeken-Eiland met optredens, workshops en voorstellingen rondom bekende jeugd- en kinderboeken. Het buitenseizoen eindigt met het Open Monumentendag-weekend van 14 en 15 september. Meesterverteller en historicus Daaf Ledeboer verzorgt rondleidingen over het eiland. Op zaterdag treedt de Deventer formatie Rocktopussy op en op zondag sluit Monkey Jam het seizoen traditioneel af.

Op www.stichtingvogeleilanddeventer.nl is het gehele programma te vinden.