Stedendriehoek

Verleden en toekomst komen samen

Vorige week markeerde een belangrijke mijlpaal in de transformatie van het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. Fase 1 van het project, bestaande uit 24 appartementen, is officieel overgedragen aan Oostdorp Investments bv. De sleutels zijn gelijktijdig overhandigd aan de enthousiaste huurders tijdens een ceremoniële handeling in het monumentale pand.

De officiële handeling werd geleid door wethouder Lars Wijnhoud: “Verhuizen naar Deventer is niet alleen leuk en spannend, maar ook een keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Als wethouder van deze prachtige stad ben ik zelf een paar jaar geleden terugverhuisd, en elke dag geniet ik van de heerlijke sfeer, de prachtige omgeving en vooral van de vriendelijke inwoners, zoals jullie. Deventer blijft groeien, en samen met diverse partners bouwen we vele nieuwe woningen om deze fijne plek nog toegankelijker te maken. Welkom in onze bruisende stad, waar wonen en leven hand in hand gaan!”

Een stukje geschiedenis in de huidige tijd

Het Geertruiden Ziekenhuis, oorspronkelijk gebouwd in de periode 1938 tot 1940, heeft door de jaren heen een rijke historie opgebouwd. Bij de transformatie van het monumentale pand blijven de kenmerkende elementen behouden, waaronder de glas-in-loodramen en de poort waar vroeger ambulances onderdoor reden naar het binnenterrein. De unieke sfeer en karakteristieke uitstraling maken wonen in dit monument bijzonder.

Toekomstige ontwikkelingen

De succesvolle overdracht van de appartementen uit fase 1 is een prachtige mijlpaal van de herontwikkeling van het Geertruiden Ziekenhuis, waarin het verleden en de toekomst samenkomen.