Stedendriehoek

Verlangen naar heelheid

DEVENTER – “Net als een dier instinctief zijn wonden likt, verlangt ook de mens van nature naar het helen van opgelopen wonden en trauma. Dus praten we erover, met dierbaren of met een therapeut of geestelijk begeleider, of zoeken we op talrijke andere manieren naar heling.”

De Veritas Odd Fellow Loge in Deventer heeft onder de titel ‘Dan maak je maar zin…’ een lezingencyclus georganiseerd. In het kader van deze cyclus houdt dr. Hilde Debacker (zie foto) op zondagmiddag 10 maart een lezing in de Deventer Veritas Odd Fellow Loge over het menselijk verlangen naar heelheid. Debacker (1972) doceert Oosterse filosofie en spiritualiteit aan de Academie voor Geesteswetenschappen, en is daarnaast compassietrainer en sacrale dansdocente. Ze is met name geïnteresseerd in het snijvlak tussen psychologie en (vooral Oosterse) spiritualiteit en in de bloei van het hart.

Het menselijke verlangen naar heelheid gaat volgens Hilde Debacker nog dieper dan het aspect van emotionele heling. Het drukt ook het verlangen uit om de kloof te dichten tussen onszelf en de werkelijkheid, om ons weer één te voelen met het Al, ongescheiden. Het is dus ook een religieus verlangen, waar diverse spirituele tradities hun eigen weg naartoe hebben.

In deze lezing worden de verschillende aspecten van heelheid onderzocht: wat is het precies? “Daarnaast gaan we in diverse spirituele tradities en bij transpersoonlijke psychologen als Jung op zoek naar richtingaanwijzers om die zo verlangde heelheid dichterbij te brengen.”

De lezing wordt gehouden in het Thomas Wildey Huis van de Veritas Loge aan de Jac. P. Thijsseweg 100 in Deventer. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van het Etty Hillesum Lyceum aan de overkant van het Thoms Wildey Huis. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Aanvang 15.00 uur. Sluiting om 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €10,-. Iedereen is welkom. Reserveren is aan te bevelen via telefoon 0570-542350 of 0575-523209, of e-mail: geersepmi@gmail.com