Stedendriehoek

Venster naar boeiende periode in geschiedenis

Het langverwachte vervolg van het stripverhaal De Bergenvaarders is onlangs gelanceerd. Dit tweede deel in de reeks, Een Alchemist in Brugge, brengt de middeleeuwse Hanzesteden Deventer en Brugge tot leven en neemt de lezers mee op een spannend avontuur naar het jaar 1370. De helden Hille en Thomas worden op een diplomatieke missie gestuurd om te bemiddelen in een conflict, wat tot fascinerende wendingen leidt.

Om het Deventer en Brugge van de 14de eeuw terug tot leven te brengen, werden archeologen, historici, universiteiten en musea in binnen- en buitenland geraadpleegd. Op die manier speelt het avontuur zich af tegen een zo historisch correct mogelijke achtergrond: zowel de kleding als gebruiksvoorwerpen, maar evengoed de architectuur en scheepvaart zijn niet lukraak getekend, maar gebaseerd op data en informatie. Deze informatie werd zorgvuldig samengevat door Raakvlak Brugge en Dienst Archeologie Deventer in een educatieve bijlage boordevol weetjes, historische feiten en archeologische voorwerpen.

 

Terwijl het stripverhaal je meeneemt op een spannend avontuur, neemt deze bijlage je mee achter de schermen en worden intrigerende verhalen en verrassende weetjes in hun historische kader geplaatst. Het is gratis beschikbaar voor scholen, bibliotheken en iedereen die meer wil weten over deze fascinerende tijd en het Deventer en Brugge van de late middeleeuwen.

Nico Blontrock, schepen van Cultuur: “Een educatieve bijlage in een historisch stripverhaal speelt een cruciale rol in het vergroten van de waarde en het begrip van het verhaal. Bergenvaarders 2 is daardoor niet alleen een spannend avontuur, maar ook een venster naar een boeiende periode in de geschiedenis. Ik weet zeker dat de educatieve bijlage met veel interesse zal gelezen worden!”