Stedendriehoek

Veilig en ontspannen naar huis met Warme Overdracht

DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis (DZ) en Naviva Kraamzorg zijn in oktober met een bijzondere samenwerking gestart. Met het project Warme Overdracht komt de kraamverzorgende naar het ziekenhuis om de pas bevallen moeder en haar baby te begeleiden rond het ontslag.

 

Het ontslagmoment uit het ziekenhuis wordt door veel pas bevallen vrouwen als hectisch ervaren. Er komt veel op hen af en er moeten veel praktische zaken geregeld worden. Met de Warme Overdracht van het DZ en Naviva Kraamzorg verandert dit drukke moment in een ontspannen ontslag. Vlak voor moeder en baby naar huis gaan, komt de kraamverzorgende van Naviva voortaan naar het ziekenhuis. In een relaxte sfeer kan kennis worden gemaakt en begeleidt de kraamverzorgende moeder en kind door het ontslag. De verpleegkundige van de kraamafdeling van het DZ en de kraamverzorgende van Naviva bespreken tijdens de Warme Overdracht de bevalling en de gezondheid van moeder en kind. Belangrijke informatie wordt zo gedeeld en door in gesprek te zijn, kunnen onduidelijkheden en vragen worden weggenomen. Onder verantwoordelijkheid van de verpleegkundige van het DZ verricht de kraamverzorgende de laatste controles bij moeder en kind.

 

De Warme Overdracht zorgt ervoor dat de zorg in de kraamweek voor moeder en baby naadloos aansluit op de zorg uit het DZ. Op eventuele bijzonderheden tijdens de laatste controles kan in samenspraak direct actie worden ondernomen. Zo zorgen het Deventer Ziekenhuis en Naviva ervoor dat moeder en pasgeborene de beste zorg krijgen en blijven krijgen. Na de controles bereidt de kraamverzorgende moeder en kind voor op de reis naar huis. Ze begeleidt hen op weg naar de auto en zorgt ervoor dat ze veilig op weg kunnen. Bij de cliënt thuis treffen ze elkaar weer, waar de kraamtijd ‘echt’ begint. Tijdens het intakegesprek met Naviva Kraamzorg vertelt de consulent de cliënt meer over de Warme Overdracht. Telefonisch op 088-7777666 of per mail via info@naviva.nl kunnen voor en na dit moment alle vragen gesteld worden.

 

Cliënten van Naviva Kraamzorg hoeven, als ze in het DZ bevallen, voor de Warme Overdracht niets te doen. Het Deventer Ziekenhuis belt Naviva als het ontslag nadert. Bovendien zijn aan de Warme Overdracht geen extra kosten verbonden. Het DZ en Naviva zijn ervan overtuigd dat ze met deze bijzondere samenwerking een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg en een ontspannen start van de kraamtijd. Daarnaast is het project een goed voorbeeld van de toenemende samenwerking in de geboorteketen.