Stedendriehoek

Veertigste editie Midwinterloop

DIEPENVEEN – Op zondag 15 januari verzorgt sportclub DSC Diepenveen alweer de veertigste editie van de bekende Midwinterloop. Het evenement vindt plaats op en rondom sportcomplex de Zunnebargh en vormt de aftrap voor een sportief 2017.

Al jaren is dit een populaire loop bij zowel de recreatieve als de geoefende loper. Naast het mooie parcours, over zowel verharde wegen als zand- en bospaden, staat vooral het plezier in het hardlopen voorop. “In 1976 is het idee voor een Midwinterloop ontstaan bij het toenmalige hoofdbestuur van DSC. In eerste instantie op de eerste zondag in januari en met slechts drie afstanden. Er bleek veel belangstelling voor te zijn en al snel werd elk jaar de Midwinterloop georganiseerd. Later is ook de afstand van 15 kilometer toegevoegd. Dit bleek een goede zet, want er komen altijd veel lopers om deze afstand te overbruggen”, vertelt Ineke in ’t Veld namens het bestuur. “Omdat in de omgeving steeds meer lopen werden georganiseerd, is in de jaren ‘90 besloten om de Midwinterloop naar de derde zondag in januari te verzetten. Maar de routes bleven onveranderd: via de golfclub, door het Kolkbos en een stukje door Diepenveen weer retour naar het clubhuis de Zunnebargh. Elk jaar komen tussen de 150 en 250 mensen een afstand lopen. Het is een recreatieve loop en zijn dan ook geen prijzen te winnen.”

De veertigste editie van dit succesvolle evenement wordt extra feestelijk aangekleed met muziek en een mooie herinnering voor iedere deelnemer. De Midwinterloop start om 13.00 uur vanaf het sportcomplex van DSC aan de Schuurmansweg in Diepenveen. Vanaf 12.00 uur kunnen de deelnemers zich inschrijven in het clubhuis. Er is digitale tijdwaarneming en kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 41/2, 7, 10 en 15 kilometer. Het inschrijfgeld ligt tussen de 2,50 en 3,50 euro, afhankelijk van de te lopen afstand.

Vijftien jaar geleden is een Kidsrun toegevoegd aan het evenement, omdat de afstanden van de Midwinterloop voor kinderen te ver zijn. Ineke: “Dit bleek een gouden greep: elk jaar kunnen we weer een stuk of 80 kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 12 jaar verwelkomen voor de Kidsrun.” Deze scholierenloop is speciaal voor kinderen van groep 1 tot en met 8. De afstanden zijn aan de leeftijden aangepast. De kinderen van groep 1 en 2 lopen 300 meter, de kinderen van groep 3 en 4 lopen 600 meter en de groepen 5 tot en met 8 lopen 1200 meter. De Kidsrun start om 11.00 uur vanaf het complex van DSC. De inschrijving start om 10.30 uur in het clubhuis. Ineke: “Het is ook mogelijk om je nu al in te schrijven bij Edith Kortstee, telefonisch via 0570-592748 of per e-mail: kortstee@planet.nl. Deelname voor de kinderen is gratis. Aan het eind van de Kidsrun ontvangen ze een mooie herinnering. Voor meer informatie, zie de website www.midwinterloop-diepenveen.nl