Stedendriehoek

Veerkracht op (gevorderde) leeftijd

DEVENTER – Vanaf deze week verzorgt Gilde Deventer weer vijf workshops rond het project ‘Power, veerkracht op leeftijd’. Op vijf dinsdagochtenden in dit najaar worden in een werkgroep van 8 tot 12 personen onder leiding van een ervaren coach een aantal belangrijke thema’s uit deze levensfase besproken.

“Tussen je zestigste en zeventigste kan er veel veranderen in het leven. De dagelijkse structuren veranderen, men stopt met werken, kinderen komen op meer afstand, en gezondheid kan een issue worden. Er zijn genoeg redenen om na te denken over hoe je een prettige en zinvolle betekenis aan het dagelijks leven kunt blijven geven. Vragen die actueel worden, zijn: hoe houd ik mij fit, hoe onderhoud ik mijn sociale contacten, wat kan en wil ik nog doen, wat vind ik echt belangrijk. Tijdens de workshops worden deze vragen aan de hand van de thema’s Lichaam en geest, Sociale contacten, Materiële situatie, Arbeid en activiteiten, Inspiratie en zingeving in de werkgroep besproken. Tijdens de workshops wordt met verschillende werkvormen gewerkt, zodat je als deelnemer op een leuke en interactieve manier stil staat bij wat je doet én wat je wilt”, aldus de organisatie.

De workshops zijn steeds op dinsdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur en lopen door tot midden december. De workshops vinden plaats bij de Koningskerk aan de Mariënburghstraat. Aanmelden is mogelijk via de website www.gildedeventer.nl of mail naar power@gildedeventer.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.veerkrachtopleeftijd.nl