Stedendriehoek

Veelzijdige natuursteenspecialist is echt familiebedrijf

OLST – Hafkamp Grafwerken en Natuursteen bedient vanaf De Meente 7 in Olst grofweg de regio tussen Zwolle en Apeldoorn als het gaat om het maken en leveren van nieuwe en aangepaste grafmonumenten. Tevens maakt het veelzijdige bedrijf ook sfeervolle natuurstenen producten voor huis, winkel en tuin, voor zowel de particuliere als de zakelijke klant, vertelt Sheila Hannink-Hafkamp.

“Onze onderneming is in 1984 gestart vanuit Den Nul en in 2002 zijn we verhuisd naar Olst. In de begintijd draaide het vooral om het maken en leveren van grafmonumenten. Van lieverlee werd ook de bouw- en interieursector steeds belangrijker. Wij hebben een CNC-machine aangeschaft, waarmee we efficiënter computer spatiegestuurd kunnen zagen, en hierdoor onze productie kunnen opvoeren. Daardoor worden wij voor aannemers en particulieren steeds interessanter voor het aanleveren van vensterbanken, keukenbladen en andere interieurstukken.”
In de eigen werkplaats verwerkt Hafkamp natuursteen (graniet, marmer, kwartsiet en zwerfkeien), maar ook composiet. “Onze natuursteen komt overal vandaan: denk aan Italië, Noorwegen, Brazilië of China, afhankelijk van waar het voor nodig is én wat de wens van de klant is.”

Eigen inspiratietuin en showroom
Buiten heeft Hafkamp een inspiratietuin ingericht met grafmonumenten; hierin staat ook een Chinees monument gepresenteerd. Hier kunnen de klanten alle mogelijke steensoorten bekijken. “Buiten krijg je pas een echt goed beeld hoe iets er uitziet. En in onze showroom kunnen we alle mogelijkheden en kleuren van natuursteen laten zien en bespreken. We zijn een lokaal bedrijf en vinden persoonlijk contact belangrijk. Daarom zien we de klanten graag bij ons aankomen, zodat we samen tot een mooi resultaat kunnen komen. Bij ons kun je ook bespreken of bestaand natuursteen iets vermaakt kan worden, zodat je er toch nog jaren plezier van kunt hebben. Van overgebleven stukken natuursteen maken wij tafeltjes voor een mooie prijs. Duurzaam ook, want wij hebben minder afval. Kom dus vooral eens kijken wat we hier allemaal hebben staan!”

Voor meer informatie, telefoon 0570-562648, e-mail info@hafkampnatuursteen.nl en website www.hafkampnatuursteen.nl