Stedendriehoek

Veel meer dan ‘normaal’ kookboek

Ter ere van het veertigjarig bestaan brengt Restaurant Bouwkunde het Bouwkunde kookboek uit. Het boek bestaat uit 25 menu’s met elk een voor-, hoofd- en nagerecht, allemaal fraai gefotografeerd door Femke Teusink, uit de rijke geschiedenis van Bouwkunde.

Bij al deze menu’s zitten uiteraard bijpassende wijntips, van de wijnen die goed bij de gerechten passen tot hoe beter wijn te proeven, van sommeliers Heleen Boom en Sjoerd Vunderink. Het boek is echter nog veel meer dan alleen een ‘normaal’ kookboek.

De rijke geschiedenis van veertig jaar Bouwkunde komt voorbij, met zowel geschreven verhalen over en foto’s van de rumoerige beginjaren van een cultureel café, dat zich tot het schitterende theater en restaurant dat Bouwkunde in de jaren is geworden heeft ontwikkeld. Uiteraard staat het boek ook deels in het teken van het vertrek van het theater naar Mimik aan de IJssel. Daarom staat het boek vol met bijdrages van de vele artiesten die door de jaren heen bij Bouwkunde hebben gespeeld, met onder anderen Ellen Deckwitz, Dolf Jansen, Erik van Muiswinkel en Katinka Polderman.

Het boek is voor €39,95 te koop op de website van Bouwkunde. Naast de gewone uitvoering is er ook een ‘luxeversie’ van het boek in zeer beperkte oplage beschikbaar. Bij deze luxeversie zit onder andere een litho van de Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens, die in 2006 werd uitgeroepen tot Nederlands kunstenaar van het jaar. De afbeelding op de omslag van het boek is ook van zijn hand.