Stedendriehoek

Vanuit Deventer naar campingdroom aan Toscaanse kust

DEVENTER – Sandra en Remi, afkomstig uit Deventer en Breukelen, kijken uit naar een zomer die hopelijk heel bijzonder wordt. Dit koppel, dat een gedeelde passie heeft voor gastvrijheid en naturisme, staat op het punt hun droom te verwezenlijken: het opstarten van de veertiende naturistencamping van Italië, gesitueerd aan de adembenemende kust van Toscane.

Remi Bode en Sandra Borkent hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan de Hotelschool in Maastricht. Na hun studie begon Sandra haar loopbaan in de hotellerie en breidde ze haar ervaring uit in het bedrijfsleven. Remi voltooide een masteropleiding aan Nyenrode en trad in dienst bij KLM via een managementtrainingsprogramma. “Maar tijdens een wereldreis in 2019 realiseerden we ons dat het traditionele carrièrepad in Nederland niet de voldoening gaf waar we naar zochten. We verlangden naar een eenvoudiger leven, met een focus op gastvrijheid, natuur, en genieten van eten en drinken, terwijl we onze kennis van de hotelschool toepassen. Dit resulteerde in een gedeelde droom: een naturistencamping beginnen in Italië.”

Remi, die van jongs af aan al naturist is, introduceerde Sandra twaalf jaar geleden in deze levensstijl. Sandra voelde zich direct op haar gemak binnen de naturistengemeenschap en werd getroffen door het respect en de openheid die men er ervaart. “Naturisme betekent voor ons de ultieme vrijheid en een diepe verbinding met de natuur. Door de jaren heen realiseerden we ons dat naturistencampings de perfecte plek zijn voor oprechte gesprekken, vrij van de sociale druk die kleding met zich mee kan brengen. We willen deze ervaring delen door een camping te creëren waar zowel nieuwkomers als ervaren naturisten zich welkom voelen.”

Zoektocht naar perfecte locatie

Hun zoektocht begon al in 2021, waarbij ze twijfelden tussen Frankrijk, Spanje en Italië. “We bezochten verschillende landen, maar bij aankomst in Italië wisten we het zeker: dit land had ons hart gestolen. In 2022 zochten we online naar beschikbare terreinen en begonnen we Italiaans te leren. Begin 2023 namen we de grote stap: we zeiden onze banen en ons huurhuis in Nederland vaarwel en verhuisden naar Italië. Daar verkenden we verschillende regio’s en bezichtigden we tal van terreinen, om uiteindelijk het perfecte stuk land in Toscane te vinden.”

Sharefunding

Voor de financiering van hun project kiezen Remi en Sandra voor sharefunding, waarbij mensen vanaf €1000,- kunnen investeren om mede-eigenaar te worden van de camping. “Dit model biedt niet alleen een financieel rendement, maar creëert ook een gemeenschap van investeerders die het project en zijn waarden ondersteunen. Het gaat hierbij niet alleen om een investering in onroerend goed, maar ook om het bijdragen aan een gemeenschap waar vrijheid, respect en zorg voor de natuur centraal staan.”

Voor meer informatie, zie de website www.campinginsieme.com