Stedendriehoek

Van oude bank naar hippe tas bij De Olsterhof

OLST – Zondag 4 juni (Eerste Pinksterdag) kan men bij De Olsterhof Quality Lifestyle, Aaldert Geertsstraat 16 in Olst, van 11.00 tot 17.00 uur zien hoe een oude bank wordt getransformeerd naar een hippe tas. En ondertussen (vanaf 12.00 uur) luisteren naar een optreden van de Deventer singer-songwriter Lise Low. De toegang is vrij.

Een tas kun je van elk materiaal maken, zelfs van papier of gerecycled plastic. Dikie Veneklaas uit Holten heeft er voor gekozen haar tassen te maken van gebruikt leer en restanten uit de meubelindustrie. Wat begon met het repareren van een oud leren kussen, heeft zich nu ontwikkeld tot het ontwerpen en maken van eigen tassen, etuis, portefeuilles en riemen. Allemaal even bijzonder en uniek. Wie wil zien hoe Dikie te werk gaat, zelf een tas wil maken of laten ontwerpen, kan een kijkje komen nemen op deze leerzame demonstratiedag. Bezoekers kunnen ook eigen leer meenemen, dat dan weer verwerkt kan worden in een nieuw te ontwerpen tas of iets anders.

 

De Deventer singer-songwriter Lise Low komt die dag optreden. De sferische popmuziek van Lise Low is een afspiegeling van haarzelf: dromerig en intens met een vleugje melancholie. Zij combineert het muzikale geweld van Muse met de tere klanken van Agnes Obel tot een eigen sferische chaos. Thema’s als levenslust, de onrust van ADHD, verlangen naar liefde en de dreiging van de toekomst komen voorbij. Lise Low trad al eerder op in Tivoli, Metropool en het Burgerweeshuis. In 2014 kwam haar debuut EP met de single ‘Alive’ uit en momenteel werkt ze aan haar eerste album. Voor meer informatie: www.olsterhof.nl