Stedendriehoek

Van opvullertje naar landelijk Undercoverspektakel

DEVENTER – Wat zeventien jaar geleden begon als een opvullertje voor een niet bijster goed lopende donderdagavond in de roemruchte Elegastkelder, is uitgegroeid tot een landelijk Undercoverspektakel. Fonz Scheepstra is trots op het nieuwe seizoen van Undercoversessies in De Hip, Brink 21 te Deventer.

Op donderdag 25 oktober gaat het nieuwe programma van start. Scheepstra: “Naar mijn mening wordt dit het beste seizoen tot nu toe. Diverser dan divers. Een goede mix van te gekke nieuwe sessies, een paar oudere hoogtepunten op herhaling en we gaan wat vaker voor wat spannendere thema’s. Voor de echte liefhebbers!” Hij kijkt zelf enorm uit naar de sessie rond TC Matic/Arno. “Met André Manuel en Bartel Bartels in de hoofdrol, moet dit iets heel moois opleveren. Ook heb ik veel zin in Tom Petty en Rare Earth, beide met topbezettingen.”

Een aantal sessies gaat komend seizoen op herhaling. “Ja, sommige sessies zijn zo belachelijk gaaf en goed, dan is het zonde om ze maar één keer te doen. Neem Her Majesty’s ode aan Crosby Stills Nash & Young. The Dutch Queen Tribute, idem dito. Niels Geusebroek doet hetzelfde met zijn Coldplay-sessie. Henk Koorn (Hallo Venray) heeft er al een paar tournees op zitten met zijn Joy Division Undercoversessie en doet binnenkort weer een rondje Nederland.”

Donderdag 25 oktober beginnen de Undercoversessie in De Hip met Led Zeppelin. In totaal staan er liefst 35 concerten op het programma. Scheepstra: “We gaan door tot eind juni. Daarnaast doen we nog zo veel meer op ons podium. Ik vermoed dat we dit jaar dik over de 150 optredens/events heen gaan. De tijden dat ik het hele programma uit mijn hoofd kende, zijn voorbij. Het is allemaal zo enorm hard gegroeid. Het belangrijkste is dat er veel moois aan komt. Heel veel moois!”

Kaarten voor de Undercoversessies, die dus beginnen op 25 oktober, zijn te koop via de website www.yourticketprovider.nl. Voor meer informatie over het programma, zie de website www.dehip.nl