Stedendriehoek

Van de SIM naar Le Mans

TWELLO – Niels Timmermans (18) heeft een droom: racen in misschien wel de zwaarste autorace ter wereld: de 24 uur van Le Mans. De route ernaartoe is voor de meeste coureurs misschien wat ongebruikelijk, maar Niels is er rotsvast van overtuigd dat zijn benadering, gecombineerd met talent, hem kan brengen waar hij wil.

Timmermans (18) is student International Business én een echte racefanaat. Als zijn studie het maar even toe laat, stapt hij thuis in Twello in zijn professionele racesimulator. In deze SIM neemt hij het op tegen collega-coureurs. Niels: “In de SIM rij je in de virtuele wereld, maar zeer realistisch op internationale circuits. Daarbij heb ik me goed laten zien; ik kon mee met de professionele coureurs die serieus meedoen in verschillende nationale en internationale kampioenschappen.”

Naast zijn ervaring op de simulator heeft Niels in oktober zijn race-licentie gehaald. Hierna kon hij gelijk aan de slag als ‘coach’ bij Race Sensation, om maar zoveel mogelijk bezig te zijn met zijn droom.  Als coach heeft hij al enkele honderden rondes mogen rijden. Niels: “ik ben Menno erg dankbaar voor de kans die hij mij geeft; de kilometers die ik mag maken in zijn auto’s zijn superwaardevol en leerzaam.”

Vechten voor elk plekje, spiegel aan spiegel

Niels heeft al helemaal uitgestippeld in welke klasse hij zijn autosportcarrière wil beginnen: “Na serieus gas geven tijdens diverse testdagen op Zandvoort, Assen en Mettet heb ik besloten om mijn pijlen op de Ford Fiesta Sprint Cup te richten. Een competitieve klasse met veel deelnemers én een speciaal juniorkampioenschap. De Fiesta Cup doet grote circuits in Nederland en België aan zoals Zandvoort, Assen en Spa Francorchamps. Het mooie is dat alle deelnemers over hetzelfde materiaal beschikken; hier maak je als coureur het verschil. In deze Cup wordt gevochten voor elk plekje en voor elke meter, soms bumper aan bumper en spiegel aan spiegel – héél spectaculair!”

Dromen is gratis, racen kost geld

Racen in de Fiesta Cup. Dat klinkt simpel. Niels weet dat dít de praktijk is: dromen is gratis, racen kost geld. “Het voordeel van de Fiesta Cup is dat je relatief voordelig een jaar lang racet op grote circuits. Maar dan nog heb je het over grote bedragen, zeker voor een student. Samen met Menno Jongma van Race Sensation heb ik besloten om ervoor te gaan en daarom ben ik op zoek naar bedrijven die op racetempo aan hun (naams)bekendheid willen werken. Op mijn raceauto, mijn helm en mijn raceoverall is ruimte voor elke bedrijfsnaam. Zichtbaarheid op online autosportmedia, persoonlijke social media (ruim 2,5 miljoen views afgelopen jaar) en zelfs op TV is gegarandeerd (elke zondag 14.00 uur op RTL7). Maar ik zie sponsoring als tweerichtingsverkeer: als partner krijg je ook de mogelijkheid om dicht bij de race-actie te komen én te genieten van uitgebreide hospitality. Op bepaalde momenten kun je zelfs bij me instappen voor een hot lap op het circuit of met je hele crew langskomen voor een gave driftcursus. Uiteraard is mijn raceauto beschikbaar als blikvanger op je beursstand, event etc. Als sponsor beleef je mijn droom op topsnelheid mee, misschien wel tot in Le Mans!”

Voor meer informatie, e-mail niels.timmermans05@gmail.com, telefoon 06-14570515, instagram: Nielstimmermanss en facebook: Nielstimmermanss.