Stedendriehoek

Van boudoir tot industrieel

DEVENTER – Zaterdag 21 oktober is de Lebuïnuskerk van Deventer van 10.00 tot 17.00 uur het decor van een herfstbrocante. Hier is veel te zien, te bewonderen en natuurlijk te koop. Van lief, stoer en oud tot vintage, chic en stout. Van boudoir tot industrieel. De imposante Lebuïnuskerk wordt deze dag omgetoverd in een feest van verwondering, magie en beleving. “De sfeervolle Franse brocante is met circa 70 standhouders uniek voor het oosten van het land”, zegt organisator Paul Moerkerken. “De entourage en de hoge kwaliteit van de producten zorgen ervoor dat ook dit een brocante van niveau is.”

“Voor deze fair hebben zich verrassend veel nieuwe deelnemers aangemeld, waaronder ook deelnemers uit België en Duitsland. Het zijn veelal mensen die enthousiast met een eigen verzameling brocante zijn begonnen en met hart en ziel gegrepen zijn door schoonheid, esthetiek van antieke voorwerpen en vakmanschap en kunde van oude technieken.”

Vintage (kleding) en design zijn geliefde woorden om ook zaken uit meer recente periodes te duiden. Tijdens deze brocantemarkt is echter veel meer te vinden. Denk aan gesigneerd topglaswerk, zilver, oud kant, fraaie bustes en frêle korsetten tot schilderijen, oogverblindende serviezen, bestek en nostalgisch speelgoed. Maar ook daarmee is het aanbod nog niet compleet. “Van toffe plastics tot straffe, opmerkelijke, spannende en in het oog springende curiositeiten en meer….veel meer!”

De brocanteurs struinen Nederland, Engeland, Frankrijk en België af op zoek naar de meest unieke en schitterende zaken. “Natuurlijk is er niets leuker dan zelf op zoek te gaan naar de mooiste spulletjes in Frankrijk, maar dat is behoorlijk tijdrovend. Het kan dan ook fijn zijn als anderen dat voor je doen.” Aanbod en bezoekers komen allemaal samen in de Lebuïnuskerk. “Op de herfstbrocante beleven bezoekers echt de sensatie van het zoeken én vinden. Bovendien is de kwaliteit beduidend hoger omdat de markt overdekt plaats heeft”, aldus Paul. “Deze brocantemarkt is het summum voor liefhebbers en verzamelaars; brocante in alle diversiteiten en dat in een geweldige sfeer.”

Wie zijn huis een persoonlijke touch wil geven, wie uniek en oorspronkelijk wil zijn, voor wie de roze flamingo nu toch wel passé is en het liefst met eigen ideeën, beelden en voorwerpen karakter wil geven aan huis en interieur, die kan in de kerk zijn hart ophalen bij een lint van kijk- en snuffelplezier. “In een lichtvoetige ambiance en met een knipoog naar vallende bladeren wordt deze brocante een lust voor alle zintuigen. Kom langs op 21 oktober en vind je schat in Deventer!”

De kerk is gevestigd aan Grote Kerkhof. De entreeprijs is 3 euro, jeugd tot en met 14 jaar heeft gratis toegang. Voor meer informatie: www.facebook.com/brocanteaandeijssel en www.brocanteaandeijssel.nl