Stedendriehoek

Van 0 naar 1.000 koelvers maaltijden per week

De maaltijdservice van Gotink heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. In januari 2019 begon Gotink met het uitbrengen van koelvers-pakketten: de levering van minimaal drie magnetronmaaltijden tegelijk aan huis.

Er werd vanaf het begin ingezet op een beperkte menukaart, maar met restaurantkwaliteit maaltijden. “Juist door een beperkte menukaart is wat we koken van hoogstaande kwaliteit”, zegt chef-kok Pascal hierover. “In de restaurants zie je ook dat de menukaart niet te uitgebreid is.” De menu’s wisselen wekelijks, waardoor er elke week weer nieuwe verrassingen op het menu staan. Laatst stond er bijvoorbeeld hertensukade met rode kool op het menu en was buikspek met piccalillysaus een populair menu. En dat werpt zijn vruchten af, want wekelijks melden zich nieuwe klanten. Het aantal klanten die doorgaan na het ontvangen van een proefpakket is ongekend hoog.
Eind 2019 bezorgde Gotink ongeveer 350 van deze maaltijden per week, maar richting eind 2020 steeg dit tot een ongekende hoogte van 950 maaltijden. Nu is de magische grens van 1.000 maaltijden per week dus aangetikt. “Het is een mijlpaal voor ons bedrijf”, zegt directeur Bert Gotink. “Maar het is vooral mooi om te zien dat klanten die bij ons beginnen, maanden en zelfs jaren bij ons blijven eten. Ze geven ons het vertrouwen en dat is geweldig om te zien.”
Het geheim? Uiteraard heerlijk koken, maar daarnaast keihard werken. “Alles moet kloppen; het eten moet goed smaken, de mensen moeten je weten te vinden en de bezorger moet vriendelijk zijn”, zegt Bert met een lach. De trotse eigenaar vertelt vooral een fantastisch team te hebben van mensen die tot op het bot gemotiveerd zijn.

Gotink heeft nu een actie: men kan drie maaltijden voor €10,-  proberen. E-mail daarvoor naar info@gotink.nl of kijk op https://gotink.nl/aanmelden/