Stedendriehoek

UniCom Oost: onderhoud voor elke ondergrond

DEVENTER – UniCom Oost is al meer dan zestig jaar actief als dienstverlener in groen, grond, infra, loonwerk, mechanisatie en tuin en park. Met 65 werknemers is het bedrijf werkzaam voor een flink aantal opdrachtgevers en particulieren, vooral in Oost-Nederland.

UniCom Oost heeft vestigingen in Colmschate (Deventer), Lettele en Haarle, waarbij vanuit de vestiging in Colmschate een uitgebreid assortiment tuin- en parkmachines wordt verkocht. “Bij ons zijn machines te koop en te huur voor alle tuinklussen”, vertelt Hans Breshamer. “Als dealer van diverse grote merken zoals Husqvarna, Makita, Lumag, Briggs and Stratton en Kranzle zijn wij in staat om iedereen een passende machine aan te bieden met natuurlijk de bijbehorende accessoires. Ook heel interessant momenteel is de populaire Husqvarna Automower die het gras zelf maait of accutuingereedschappen die door professionals en particulieren in groten getale worden gebruikt. Bij ons kunt u ook terecht voor reparaties en onderhoud van alle merken.”

Kunstgras

UniCom Oost is er voor iedereen. Zo kunnen sportverenigingen ook gebruik maken van de diensten van UniCom Oost. De laatste jaren zijn kunstgrasvelden steeds populairder geworden en veel sportclubs hebben de overstap gemaakt van gras naar kunstgras. Kunstgras is inderdaad ideaal, maar het heeft zeker ook onderhoud nodig, zodat het veld goed blijft. Het is een flinke investering en je wilt natuurlijk niet dat het veld binnen een korte tijd niet meer goed bespeelbaar is. Zo is het belangrijk dat de ‘infill’ – het materiaal dat tussen de kunststofvezels wordt gestrooid – schoon en los blijft voor een goede veerkracht en doorlating van het veld. “Wij werken met de machines van AT en verzorgen gewoonlijk het jaarlijks onderhoud, terwijl de vereniging zelf vaak het wekelijks onderhoud voor zijn rekening neemt. Naast kunstgrasvelden verzorgen wij ook het onderhoud van veel tennisbanen. Deze banen zijn vaak opgebouwd uit diverse lagen, die door onze machines gereinigd en waterdoorlatend worden gemaakt.”

UniCom Oost is gevestigd aan Holterweg 112 te Deventer, Ten Havesweg 1 te Lettele en Molenweg 8A te Haarle. Voor alle vestigingen geldt hetzelfde telefoonnummer 0570-503800. Voor meer informatie: www.unicomoost.nl