Stedendriehoek

Uitgebreide kennismakingmet groen onderwijs

TWELLO – Het Agrarisch Opleidings Centrum Twello, met een afdeling vmbo en mbo, houdt weer zijn open dagen. De bezoekdagen voor de nieuwe leerlingen, studenten en hun ouders zijn vrijdag 26 januari van 15.30 tot 20.30 uur en zaterdag 27 januari van 10.00 tot 12.30 uur. De school bevindt zich achter het gemeentehuis in Twello aan de Meester Zwiersweg 4.

Tijdens de open dagen op vrijdag en zaterdag kunnen toekomstige leerlingen en studenten en hun ouders kennismaken met de school en de praktische vakken en het groene onderwijs beleven. Naast docenten zijn er ook veel leerlingen aanwezig om hun ervaringen met de school te vertellen. Er worden demonstraties en shows gegeven, zoals een valkeniersshow, schapen scheren, boeketten maken, tuinaanleg en nog veel meer. Ook is er fraai bloemwerk te bewonderen uit de Creatieve Wereld.

 

In de onderbouw van het vmbo worden diverse leerwegen aangeboden waarin de leerlingen  theorievakken  krijgen, maar ook een aantal ‘groene’ vakken waarbij de leerlingen werken met bloemen, planten, dieren, voeding en technische vakken.

Het Groene Lyceum wordt aangeboden vanaf 1 augustus 2018; deze opleiding is bedoeld voor leerlingen die minimaal een havo-advies krijgen van de basisschool, een praktische instelling hebben en niet alleen theorievakken willen maar ook in de praktijk willen leren.

 

De leerlingen kunnen in leerjaar 3 kiezen uit maar liefst vijf verschillende ‘werelden’, allemaal in de groene omgeving. De namen van de werelden spreken voor zich: actieve wereld, creatieve wereld, gezonde wereld, groen technische wereld en de levende wereld.

Alsof het niet genoeg is, kunnen de leerlingen ook nog kiezen uit diverse beroepsgerichte keuzevakken: het houden van dieren, gezonde dieren, bloemwerk, presentatie & styling, tuinontwerp & aanleg, werken in tuin & landschap, voeding, het groene machinepark, sport & bewegen, ondernemen, dagbesteding, EHBO, webshop en booglassen.

Nu is het ook mogelijk om vanaf leerjaar 3 de Vakmanschapsroute te volgen: een opleiding voor vmbo-leerlingen die afgesloten wordt met een mbo niveau 2-diploma. Deze route is met name geschikt voor jongeren die een groene opleiding willen volgen richting beroepen in de dierverzorging, bloemsierkunst, veehouderij en groenvoorziening/hovenier.

 

Na het vmbo kunnen leerlingen een mbo-opleiding volgen binnen het AOC. De opleidingen sluiten aan bij het vmbo en zijn echte beroepsopleidingen, zoals hovenier, paraveterinair (dierenartsassistent), dierverzorger, veehouder. Er zijn ook opleidingen in bloem & design. Voor meer informatie, zie de website www.aoc-oost.nl of bel 088-2620800.