Stedendriehoek

Uitbreiding Recycleplein voor kortere wachtrijen

Het Circulus-Berkel Recycleplein aan de Westfalenstraat wordt goed gebruikt door inwoners. Sinds de opening van het nieuwe Recycleplein komt het regelmatig voor dat de wachtrij tot ruim op de Westfalenstraat staat. Om wachtrijen te verkorten en de doorstroming te verbeteren wordt het Recycleplein uitgebreid.

Carlo Verhaar, wethouder: “Inwoners van Deventer scheiden hun afval goed. Dat zien we terug in de hoge bezoekersaantallen van het Recycleplein. Dat betekent soms ook lang wachten voordat je aan de beurt bent. Uitbreiding van het Recycleplein zorgt voor kortere wachtrijen. Ook is uitbreiding noodzakelijk voor de bereikbaarheid van de geplande nieuwbouw van kringloopwinkel Het Goed aan de Westfalenstraat.”

Uitbreiding Recycleplein
Het Recycleplein wordt uitgebreid met een aparte groenafvalstroom. Daarmee wordt de oorzaak van de filevorming opgelost. Er wordt een extra stuk grond gehuurd, zodat het Recycleplein daarop kan uitbreiden. Voertuigen worden op een andere manier over het terrein geleid, waardoor de ingang niet langer geblokkeerd wordt op drukke dagen.

Nieuwbouw kringloopwinkel Westfalenstraat
De wachtrij bij het Recycleplein staat op de drukke momenten tot ruim op de Westfalenstraat. De rij staat dan ook voor de geplande inrit van de toekomstige kringloopwinkel. De uitbreiding van het Recycleplein draagt dus ook bij aan de bereikbaarheid van de toekomstige kringloopwinkel.

Beeld: deventer.nl