Stedendriehoek

Tweestrijd

De Deventer Boekenweek van zaterdag 6 t/m zondag 14 maart 2021 gaat door met een aangepast programma. Het thema is Tweestrijd.

Onlangs maakte de organisatie van de landelijke Boekenweek bekend dat die week in verband met corona verplaatst wordt naar de periode wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. De Deventer organisatie zat daarom even in tweestrijd, maar heeft besloten dat een aantal geplande activiteiten toch door kan gaan. En zodra bekend is wanneer de landelijke Boekenweek plaats vindt, staat ook dan een mooi programma klaar.

Zondag 21 februari, dus al voor de Boekenweek, om 15.00 uur is Sophie Tak te gast bij Deventer Literair. Helaas nog niet live in de Oude Mariakerk, maar wel voor iedereen, dus ook voor niet-leden, te volgen via een livestream. De uitzending start om 15.00 uur en vanaf 14.55 uur actief via www.livebroadcast.nl/tijhuisav/live

Boekenweekburgemeester
Zaterdag 6 maart online
Traditioneel wordt bij aanvang van de Boekenweek de Deventer Boekenweekburgemeester geïnstalleerd. De eer is dit jaar aan Sophie Tak. Deze Deventer schrijfster debuteerde in 2020 met Phineas’ feest. In deze roman verkeert het nogal verscheurde personage Johannes voortdurend in tweestrijd, waarmee hij een personificatie van het thema is.

Kijk voor het volledige programma op www.deventerboekenweek.nl