Stedendriehoek

Tweede Kamerlid Keklik Yücel uit Deventer opnieuw op kandidatenlijst

DEVENTER – Keklik Yücel uit Deventer doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen voor de Partij van de Arbeid. Zij staat op plek 16 van de kandidatenlijst, zoals die wordt voorgelegd aan het congres in januari.

Yücel is gemotiveerd om aan de slag te gaan: “Nederland is een prachtig land en er is ontzettend veel om trots op te zijn. Maar we zijn er nog niet. Politiek is voor mij werken aan kansen voor iedereen, niet alleen voor sommigen. Vrijheid en gelijkwaardigheid. Voor ons, voor onze kinderen, voor iedereen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Voor een sterker en socialer Nederland. Daar strijd ik nu voor, en daar ga ik straks graag mee verder.”
De PvdA maakte de concept-lijst deze week bekend. Lijsttrekker Lodewijk Asscher is verheugd over de lijst: “Met Keklik en alle andere kandidaten gaan we de strijd aan voor een sociale economie en een fatsoenlijke samenleving. Een Nederland waarin we samen vooruitgaan en vechten tegen onrecht. Wilders en de VVD dreigen het land te verdelen. Dat vraagt om een krachtig geluid van saamhorigheid op 15 maart, zodat we samen kunnen bouwen een Nederland waar iedereen trots op kan zijn.”
Op het congres van 14 en 15 januari zullen de leden van de PvdA de lijst vaststellen.