Stedendriehoek

Tweede editie van Noordenbergblues in De Fermerie

DEVENTER – Schrijf het in je agenda: er is weer een weekend vol lekkere vette blues en rock op het Noordenbergbluesfestival in De Fermerie, Muggeplein 9 Deventer. In samenwerking met het Noordenbergkwartier flikt beheerder Han Koerhuis het weer om aansprekende bluesbands naar Deventer te halen. Denk aan Hendrix Alive project, Rebel, Copperhead county, La Grange, The Sidekicks en andere bands verdeeld over drie dagen/avonden. Kijk op www.fermerie.nl/agenda voor alle info. Er worden losse kaarten en passepartouts verkocht. Wie de gezellige huiskamersfeer van De Fermerie kent, weet dat het een leuk en relaxed festival wordt. Wees welkom iedereen.

De Fermerie heeft naam opgebouwd met kleinschalige muziekoptredens, waaronder Jazz. Ze richten zich al een tijdje op blues en hebben regelmatig kleinschalige optredens op zondagmiddag van 15 tot 18 uur. In overleg met de buurtvereniging is vorig jaar voor het eerst een weekend lang verschillende blues te horen in het Noordenbergbluesfestival. Dit gaat het voor de tweede keer plaats vinden op 10, 11 en 12 november binnen de zaal en café van de Fermerie. Met weer bekende bluesnamen van binnen en buiten de regio.

Historie Fermerie
De Fermerie is een overblijfsel van het voormalige St Geertruiden gasthuis (1472 – 1883) gelegen in het Noordenbergkwartier in Deventer. Hierna is het tot 1900 als militair hospitaal gebruikt. De naam is een verbastering van het Franse Infermerie.

De Fermerie werd van 1983 tot 2010 beheerd als buurthuis door buurtvereniging Noordenbergkwartier. Het lukt de huidige cultureel ondernemer om dit buurthuis nieuw leven in de blazen. De Fermerie is nu een veelkleurige onderneming die gericht is op ontmoeten en verbinden van mensen uit het Noordenbergkwartier en daarbuiten onder de noemer “Voel je Thuis bij De Fermerie!”